Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2009

Es pinta o repassa tota la senyalització vial de la ciutat

Pintat d'un pas de vianants al carrer de Joan Maragall Pintat d'un pas de vianants al carrer de Joan Maragall

Aquesta intervenció, inclosa en les actuacions del FEIL, s'ha iniciat aquesta setmana i acabarà a final d'any

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va iniciar la setmana passada una campanya de pintat i repintat de senyalització viària. Aquesta actuació arribarà a tota la ciutat i durarà fins a final d'any. Es tracta d'una mesura que s'inclou en les inversions del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) i que és addicional als treballs de senyalització horitzontal que ja tenia previstos l'Ajuntament en el pressupost d'enguany.

Quan acabi el 2009 la senyalització horitzontal, és a dir, el pintat de la via pública, haurà millorat significativament. El regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, ha explicat que en els darrers mesos des de l'Ajuntament ja s'ha fet un esforç per incrementar les feines de manteniment del pintat de la ciutat, per això s'ha ampliat el pressupost i també, a finals de 2008, el personal que conforma la unitat de senyalització. Ara, amb l'arribada d'inversions del FEIL, s'accelerarà la planificació del pintat o el repintat vial, de manera que la tasca que s'havia previst realitzar en dos anys es podrà completar en els propers mesos. "Amb aquesta inversió extraordinària, sumada a la tasca que ja fan les unitats municipals, la ciutat viurà una millora molt destacable de la senyalització horitzontal. Es notarà", ha afirmat Xavier Carbonell.

Durant el que queda de maig i tot el juny es preveu actuar a tota la zona de Mar i al Prat de Vilanova. Si les tasques segueixen el ritme previst, es podrà iniciar també el pintat a la zona compresa entre els carrers del Doctor Zamenhof, del Pare Garí i la rambla Samà. Durant el juliol i l'agost s'aturaran els treballs, ja que el pintat en temperatures molt elevades disminueix la durabilitat de la pintura, i es reprendran el setembre en el mateix sector. Tot seguit es continuarà per la zona des de la rambla de Samà en direcció a Sitges i posteriorment des del carrer del Doctor Zamenhof en direcció a Cubelles, comprenent les zones de l'Aragai, el Fondo Somella i la Collada. Finalment s'intervindrà en els polígons industrials.

Aquests treballs de millora de la senyalització horitzontal finançats pel FEIL s'han adjudicat a l'empresa especialitzada Interoad. En total s'hi invertiran 160.000 euros i es calcula que caldrà pintar de nou o repintar una superfície de 15.000 metres quadrats. A banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destina enguany 85.000 euros en pressupost ordinari a la senyalització vertical i horitzontal de la ciutat i disposa de dos equips especialitzats en senyalització de la Unitat de Serveis Municipals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00