Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/07/2015

Moltes novetats a la programació d’estiu de Vilanova i la Geltrú

Nous punts d’informació turística, programa d’actes complet de juliol i agost, i més policia local

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilan0ova i la Geltrú, Gerard Figueras, va presentar ahir, en el transcurs d'una roda de premsa, la nova programació d'activitats per a juliol i agost. Es tracta d'una publicació que ja es pot consultar al web i de la que se n'ha fet un tiratge de 5000 exemplars que es repartiran a oficines de turisme, hotels i càmpings de la ciutat, a més de qualsevol indret municipal on es faci atenció a la ciutadania.

Dins les novetats que el regidor va presentar ahir destacar el reforç dels punts d'informació turística de la ciutat. En aquest sentit s'ha obert un punt a la recepció del càmping Vilanova Park, un dels indrets més importants quant a recepció de turismes del país. Aquesta oficina romandrà oberta els mesos de juliol i agost i permetrà que el usuaris de l'equipament puguin tenir informació de primera mà sobre la ciutat, les seves ofertes i les seves activitats. També es treballa per obrir un punt d'informació turística a l'espai Far. El pròxim dimarts, 28 de juliol, el conseller d'empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, atorgarà oficialment a la ciutat de la certificació de Destinació de Turisme Familiar. L'acte tindrà lloc a l'Espai Far. A partir del dissabte 25 de juliol i fins al 13 de setembre s'instal•larà un punt d'informació turística a l'Espai FAR. Durant aquests mesos d'estiu es podrà visitar el jardí del recinte, i el bot de salvament Víctor Rojas, que ha estat restaurat recentment. Al vestíbul de l'Espai FAR es projectarà un audiovisual de presentació del barri de mar de Vilanova i la Geltrú, que descriu l'ambient dels pescadors i del port així com també permet veure els atractius de la façana marítima de la ciutat. L'horari d'obertura d'aquest punt d'informació serà de dilluns a dissabte de 17 a 20h, i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 12h. Paral·lelament es manté l'Oficina de Turisme de l'entrada del parc de Ribes Roges. Aquesta oficina està oberta de dilluns a dissabte de les 10 a les 20 h, i els diumenges i festius de les 10 a les 14 h. Dins l'Oficina de turisme també hi ha un espai dedicat a l'Estació Nàutica on es pot demanar informació o adquirir qualsevol dels seus paquets d'activitats

Destaca també el fet que la regidora de promoció econòmica ha reposat diferents banderes catalanes i de Vilanova i la Geltrú a diferents punts de la ciutat. Les banderes catalanes es poden trobar a la rotonda del carrer de doctor Zamenhoff, a la ronda Ibèrica amb la carretera de l'Arboç, a la plaça d'Adarró, al parc de Ribes Roges, davant l'estació de RENFE, davant de l'edifici de Neàpolis, a la rotonda de les pistes d'atletisme, i a la rotonda del passeig Marítim amb la ronda d'Europa. Les banderes amb l'escut de Vilanova i la Geltrú estan a la plaça d'Adarró, al parc de Ribes Roges, a la rotonda del passeig Marítim amb la ronda d'Europa, i a la rotonda de la ronda Europa amb l'Avinguda d'Eduard Toldrà

Les vuit venecianes existents a les entrades a la ciutat, quatre al carrer del Greco i quatre a la ronda d'Europa, es volen posar a disposició de diferents organitzadors d'esdeveniments a la ciutat, per tal que les puguin fer servir com a espai de promoció. D'altra banda també s'han posat al dia els cartells situats a les rotondes del carrer del Doctor Zamenhoff, de la carretera de l'Arboç, de les pistes d'atletisme, i de la ronda Europa amb l'Avinguda d'Eduard Toldrà, i ara es pot veure una llegenda amb la paraula “Benvinguts” en diferents idiomes. 

Gerard Figueras també va destacar que, aquest estiu, la plantilla de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú comptarà amb quatre nous agents interins. Aquest increment ha estat possible gràcies a un Pla d'Ocupació de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de reforçar i millorar el ser¬vei en tasques de seguretat i protecció ciutadana. Els agents, que han rebut un curs de formació de 120 hores, patrullaran a peu per la zona centre de la ciutat i amb bicicleta per la façana marítima, ja que són els espais on, durant l'estiu, hi ha una major concentració de persones, ja sigui per les activi¬tats festives i culturals, com per les activitats esportives que tenen com a escenari les platges vilanovines.
Les funcions assignades als agents seran bàsicament del tipus informatiu, assistencials i d'auxili a la ciutadania, de regulació del trànsit, així com de control del compliment de la normativa viària i de les ordenances municipals respecte les platges. A més a més, també estan pendents del compliment de la normativa sobre la convivència i el civisme, el control de la venda ambulant o la seguretat ciutadana, entre d'altres.

Vilanova i la Geltrú és una ciutat de prop de 67.000 habitants, xifra que augmenta fins als 90.000 en l'època estival. Aquest increment de població fa que també creixi la feina relacionada amb la seguretat i la protecció ciutadana. A més a més, l'obertura l'any 2012 de l'Eix Diagonal ha fet que el nombre de visitants procedents de Vilafran¬ca del Penedès, Igualada i Manresa hagi augmentat considerablement, sobretot a la zona de les platges i a la façana marítima.

Finalment també es va explicar que l''Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa BID han posat en marxa un estudi de freqüentació i mobilitat, mitjançant de senyals sense fils, a les platges de Vilanova i la Geltrú. Aquest tipus d'estudi, que ja es va dur a terme a la passada Fira de Novembre per tal de tenir diferents indicadors sobre l'afluència de públic al certamen, permetrà obtenir dades objectives sobre l'ús de les platges.

Ara aquesta experiència es trasllada a les platges de Vilanova i la Geltrú. El mesurament es durà a terme des d'aquesta setmana i finalitzarà el 15 d'octubre, amb un total de deu detectors situats estratègicament en aquest entorn. L'usuari de les platges de Vilanova i la Geltrú podrà respondre, a través del seu smartphone, una enquesta sobre la ciutat que, en cas que es vulgui contestar, tindrà com a contraprestació el poder usar gratuïtament un wi-fi durant trenta minuts. Amb aquesta acció es tracta d'obtenir el major nombre possible de dades qualitatives que permetin prendre decisions, i usar recursos de manera més sostenible i acurada, al voltant de les platges de la ciutat, el passeig Marítim, i la tipologia d'usuari
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00