Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2009

L'Escola d'Art i Disseny serà el primer centre públic de l'Estat que impartirà estudis de Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals

L'EMAID serà un centre públic pioner en l'ensenyament de disseny de videojocs i entorns virtuals   L'EMAID serà un centre públic pioner en l'ensenyament de disseny de videojocs i entorns virtuals

El període de preinscripció als cicles de l'Escola Municipal d'Art i Disseny s'ha obert avui, 11 de maig, i s'allargarà fins el dia 22 del mateix mes

L'Escola Municipal d'Art i Disseny impartirà, a partir del curs 2009-2010, el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·lustració, Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals. Després de l'autorització rebuda per part del Departament d'Educació de la Generalitat, l'escola municipal esdevindrà l'únic centre públic de l'estat espanyol en el qual s'impartirà aquest nou cicle.

Aquesta nova oferta formativa culmina un llarg i intens treball de les regidories d'Educació i de Desenvolupament Local i de l'espai Neàpolis. Així s'inicia un projecte global que té per objectiu obrir noves perspectives socioeconòmiques per a la ciutat. La proposta de curs centralitza i catalitza la primera fase de les estratègies públiques que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té previst aplicar sobre els nous models econòmics a incorporar a la ciutat, com són els nous medias: videojocs, cinema digital, televisió per internet (tvip) o Tv mòbil, entre d'altres.

Des del consistori vilanoví s'ha apostat de manera decidida per oferir aquest nou curs després de realitzar una diagnosi de les necessitats educatives, socials i laborals de la comarca i de mantenir diferents contactes amb empreses del sector i diverses universitats catalanes. Precisament, l'interès que pot suposar per als empresaris locals ha estat destacat pel regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro. Segons ha explicat, "aquest nou cicle és l'inici d'un seguit de projectes que s'emmarquen en la posada en marxa del clúster digital".

El nou cicle tindrà una durada de 1.950 hores, dividides en dos anys, i expedirà la titulació de Tècnic Superior en Il·lustració: Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals. Així doncs, des de l'EMAID es formaran professionals del disseny de videojocs i aplicacions interactives amb capacitat de respondre de manera eficaç a les necessitats i potencialitat de la demanda del sector, que genera un important volum econòmic i obrirà noves portes al món laboral a molts joves.

En aquest sentit, el nou curs s'inclou en el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·lustració, ja que com ha explicat Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball, el cicle s'ha adaptat a la temàtica de disseny de videojocs i entorns virtuals, ja que "són uns estudis que no estan previstos pel Ministeri d'Educació, de manera que serem una mena de prova que esperem tenir uns bons resultats". Espinàs ha destacat també que s'aposta per "una professió que actualment no està patint la crisi i amb una demanda de professionals que seguirà creixent al llarg dels anys".

El nou cicle de Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals té una relació directa amb altres cursos que ja s'oferien a l'escola, com els Cicles Formatius de Grau Superior de Gràfica Publicitària i de Projectes i Direcció d'obres de Decoració (PIDOD), fet que possibilita a l'EMAID oferir als seus alumnes una formació transversal i completa a partir de la combinació d'aquests ensenyaments.

En aquest sentit, els alumnes que cursin aquest nou i pioner cicle de formació de grau superior gaudiran d'una sortida professional molt àmplia que va des del disseny de videojocs realitzat com a professional autònom o associat a una empresa relacionada amb la producció de videojocs i aplicacions interactives, fins a la producció de cinema i televisió, publicitat, disseny gràfic, aplicacions interactives i multimèdia i realització d'animacions i escenaris virtuals, entre d'altres.

Els interessats a cursar el nou cicle de l'EMAID hauran de complir uns requisits com són certificar el títol de Batxillerat, haver realitzat algun cicle formatiu o comptar amb estudis superiors, o ser majors de 18 anys i superar una prova d'accés. El límit d'alumnes es situa en la trentena.

Actualment, el consistori vilanoví està duent a terme la recerca del finançament per tal que suposi una reducció del cost per als estudiants.

El període de preinscripcions, de l'11 al 22 de maig
Els interessats a preinscriure's a aquest curs o algun de la resta d'ensenyaments que s'ofereixen a l'Escola Municipal d'Art i Disseny ho podran realitzar des d'avui i fins el 22 de maig al mateix centre. Pel que fa al període de matriculacions, es durà a terme de l'1 al 7 de juliol.

La resta de cicles que ofereix l'EMAID són:

-Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Autoedició
-Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària
-Cicle Formatiu de Grau Superior Projectes i Direcció d'Obres de Decoració
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00