Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/06/2012

Accions municipals per a persones grans en cas d'onada de calor

La Plataforma acollirà persones majors de 75 anys que ho necessitin en cas d'onada de calor     La Plataforma acollirà persones grans que ho necessitin en cas d'onada de calor

L'Ajuntament té a punt accions coordinades per mobilitzar persones majors de 75 anys a un local refrigerat en cas d’emergència

Vilanova i la Geltrú disposa des de fa cinc anys d'un pla d'actuació coordinat per mobilitzar persones majors de 75 anys amb alguna discapacitat o malaltia cap a un local municipal refrigerat en cas d'emergència per onada de calor. Aquest pla d'actuació forma part d'un protocol de prevenció més ampli en cas de temperatures altes.

Els serveis municipals disposen d'una llista de persones que poden ser recollides al seu domicili i desplaçades a un local refrigerat en cas d'activació del pla. Les persones amb més risc són aquelles que, a més de l'edat, pateixen alguna patologia i no tenen possibilitats de ser assistides per cap familiar. El local al qual es desplaçarien aquestes persones seria el Centre Multiserveis La Plataforma.

Entre les accions a dur a terme també hi ha l'acompanyament d'alguns majors de 75 anys a casa d'un familiar, l'avís sobre la necessitats de desplaçar-se a una casa que disposi de refrigeració o senzillament el recordatori que cal posar en marxa els dispositius d'aire condicionat.

Una altra de les accions, que ja s'ha dut a terme, ha estat demanar a l'empresa Televida, que gestiona el servei de teleassistències, que faci trucada telefònica a tots els usuaris i usuàries de la ciutat donant consells per aquests dies de tanta calor. A Vilanova i la Geltrú hi ha més de 1.200 persones que disposen del servei de teleassistència.

La posada en marxa de totes aquestes accions està lligada a l'activació per part de Protecció Civil del Pla d'Emergència. En base a aquesta activació i als comunicats del CECAT i del Servei Meteorològic de Catalunya es poden posar en marxa els Serveis Socials municipals, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i el Centre Multiserveis La Plataforma.

Ara mateix la Generalitat de Catalunya manté activada la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor encara que el Garraf no està a la llista de les comarques més afectades.

Els consells per a tota la població en general davant de les altes temperatures de calor d'aquests dies son:
- A casa, controlar la temperatura de l'habitatge, refrescar-se i beure aigua.
- Al carrer, evitar el sol directe, protegir-se el cap i portar roba lleugera
- Al cotxe, evitar viatjar les hores de més calor
- En els àpats, evitar menjars pesats i calòrics


Podeu consultar aquí més consells de Protecció Civil
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00