Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/05/2012

La plaça de la Vila ja es prepara per acollir la Fira Zona E

La plaça de la Vila acullirà des de demà i fins dissabte la fira Zona E     La plaça de la Vila acullirà des de demà i fins dissabte la fira Zona E

Vilanova i la Geltrú aposta per liderar l'oferta d'ensenyament de qualitat en l'àmbit postobligatori amb aquesta mostra supracomarcal

Demà dijous s'inaugura a les 18 h, la Fira Zona E d'ensenyaments postobligatori sota el lema 'Tria el teu futur'. Entre les novetats de darrera hora hi ha la incorporació a la fira de l'Institut Manuel de Cabanyes que, per primera vegada hi participen amb una novetat molt interessant. A partir del curs vinent aquest institut oferirà una modalitat de Batxillerat que es farà en francès i català. Això significa que una part de les assignatures es cursaran en aquesta llengua i per tant l'alumnat que cursi aquests estudis podran obtenir en finalitzar el batxillerat una doble titulació: el títol de batxillerat i, realitzant una prova externa, el títol de Baccalauréat. Entre els avantatges d'aquesta nova modalitat, que només realitzen cinc instituts de Catalunya, hi ha el fet que l'alumnat que obté aquest títol pot accedir a la universitat sense haver de realitzar les proves d'áccés.

Altres novetats de darrera hora, són la participació de l'Institut Ernest Lluch de Cunit, centre públic que ofereix un cicle formatiu de perruqueria que és únic a la zona (no hi cap centre de Vilanova ni de la comarca que oferixi aquest cicle formatiu). Per contra, finalment no participarà a la Fira Zona E l'Institut Dolors Mallafré.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ariadna Llorens, ha manifestat que en aquesta segona edició "per primera vegada es farà la fira al bell mig de la ciutat i des de dijous fins dissabte, amb l'objectiu d'arribar al major tàrget possible". La regidora d'Educació s'ha mostrat satisfeta per "l'aposta d'aquest govern per continuar liderant com a ciutat l'Ensenyament de qualitat en l'àmbit postobligatori".


Activitats paral·leles:
Divendres 11 de maig, a la Sala Noble de la Casa Olivella,
A les 17.30 h: conferència adreçada als equips directius de les escoles sobre ‘Beneficis i avantatges per a les institucions educatives del Garraf de la mà de Google Maps', a càrrec de Gookis, empresa que pertany al Neàpolis Cowork

A les 18.30 h: conferència ‘la innovació tecnològica i la formació a l'empresa' a càrrec de l'empresa Globality Tic, que també pertany al Neàpolis Cowork.

Dissabte 12 de maig coincidint amb el Dia Escolar de les Matemàtiques, s'organitzarà una activitat a les 17 h, a l'espai polivalent (al costat del monument a Josep Tomàs Ventosa) es farà un taller matemàtic que du per títol ‘enigmes i jocs' adreçat a alumnes a partir de l'ESO.

A les 17 h, Víctor Alenxandre, periodista i escriptor farà una xerrada amb el títol ‘Defensem l'escola en català', a la Sala Noble. Quan finalitzi la conferència signarà llibres a la fira. Víctor Alexandre és autor d'obres com ‘Cor de brau', ‘una història immoral' i ‘trifulkes de la katalana tribu', entre d'altres.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00