Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/08/2013

Sentir l'espai públic com a espai propi, objectiu de la nova campanya cívica de l'Ajuntament de VNG

Glòria Garcia Glòria Garcia

Amb el lema 'Vilanova i la Geltrú... Aquí com a casa!', la campanya busca la complicitat de la ciutadania

Aquesta setmana es posa en marxa Vilanova i la Geltrú... Aquí com a casa!, una campanya de sensibilització adreçada a fomentar actituds cíviques dins de la ciutat. La nova campanya, impulsada des de la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament, se centra en quatre ítems: la recollida gratuïta de roba a casa, la recollida gratuïta de mobles i voluminosos també a domicili, i la necessitat de recollir les deposicions dels gossos al carrer i de fer recollida selectiva d'envasos com el vidre.

L'alcaldessa accidental i regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, ha explicat en la presentació de la campanya que "aquesta és una campanya molt visual. Volem que la gent es conscienciï que l'espai públic també és casa nostra i, per tant, l'hem de mantenir net. La nostra voluntat és que la ciutadania se senti l'espai públic com a espai propi". Glòria Garcia ha insistit en el fet que el Govern ha apostat fort pel turisme. "Volem que Vilanova i la Geltrú sigui una ciutat de referència i això s'ha de reflectir al carrer. No podem oferir una imatge de ciutat degradada".

La campanya s'inicia ara al setembre per poder donar-li continuïtat al llarg dels propers mesos, quan s'introduiran nous ítems de cara a la tardor, com els de deixar la bossa de brossa dins les papereres, fer pintades o enganxar cartells a l'espai públic. A través de falques de ràdio, espots de televisió, anuncis en mitjans de comunicació, xarxes socials municipals i cartells repartits per la ciutat, el Govern vol fer arribar aquest missatge a tota la població. L'acció està subvencionada per l'empresa Ecovidrio, de gestiona el reciclatge dels envasos de vidre, i es realitza amb mitjans municipals.

Promoure actituds cíviques

"Si a casa teva ho saps fer, perquè ha de ser diferent al carrer? Vilanova i la Geltrú... Aquí com a casa!". Aquest és el missatge que es vol transmetre, mostrant la conducta cívica que tenim a casa, la incívica que trobem sovint al carrer, i la manera de solucionar-la. Una manera molt gràfica per potenciar les conductes cíviques i el telèfon gratuït de recollida de voluminosos i de roba (900 102 630), que gestiona Valoriza pel que fa a la recollida de voluminosos i l'empresa Díns Garraf pel que fa a la recollida de roba. 

Voluminosos

Per a Glòria Garcia "aquest és un sistema molt fàcil per a la recollida i evita que els voluminosos, per exemple, es quedin durant dies al carrer". La regidora també s'ha referit a la recollida de roba, ja que aquesta recollida té un reciclatge diferent i té una finalitat social, ja que se li dóna un segon ús. "De mica en mica volem anar retirant els contenidors de roba del carrer donada la seva possible perillositat si se'n fa un mal ús, i habilitar punts en centres cívics i espais municipals on poder deixar la roba".

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat ha fet molt d'incís en la part de la campanya dedicada a les deposicions dels gossos. "No es pot permetre que espais com els sorrals on juga la canalla puguin servir perquè els gossos hi deixin les seves deposicions. De la mateixa manera que a casa de seguida recollim els excrements, al carrer hem de fer el mateix".

La campanya es veu reforçada amb la nova ordenança que contempla sancions per a les actituds incíviques. "La darrera campanya incidia en el preu que costa l'incivisme. En aquesta ocasió volem la conscienciació de la gent i demanem la col·laboració de la ciutadania", ha manifestat la regidora.

Finalment, Glòria Garcia ha explicat que la voluntat es poder fer tallers a les escoles per conscienciar la canalla i remarcar les actituds positives.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00