Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2013

La recollida d'escombraries torna a la normalitat

Els contenidors de la ciutat han tornat a la normalitat    Els contenidors de la ciutat han tornat a la normalitat

Els contenidors de Vilanova van quedar nets de brossa diumenge al matí. Un cop desconvocada la vaga, els treballadors es van posar a treballar per netejar els voltants dels contenidors i buidar-ne el contingut

Després de 3 jornades i mitja de vaga per part dels treballadors de recollida d'escombraries de la concessionària Valoriza, divendres a primera hora de la tarda es van acabar les negociacions i es va desconvocar la vaga.

El mateix divendres, tan aviat els treballadors van ratificar l'acord que suposava la congelació de sous pels propers 4 anys i la supressió de sancions i acomiadaments dels darrers dies, tots els torns es van posar a treballar per minimitzar l'impacte i les repercussions de la vaga a la ciutat.
Així, van tenir especial cura en les afectacions a la celebració de la Fira de Novembre, i van començar les tasques de retirada de desbordaments i buidatge dels contenidors. La tarda de divendres es van recollir els punts més cèntrics de la ciutat, començant amb els camions de càrrega posterior, que buiden els contenidors de menys capacitat on l'impacte era més gran. També es van retirar els desbordaments de carrers com Col·legi i Mercè, i dels contenidors dels voltants de la Fira: carrer de la Boia, de Pere Jacas, o de Ferrer i Vidal. A mesura que els operaris de la neteja retiraven i netejaven els entorns dels contenidors, el camió procedia al seu buidatge.

Dissabte el servei tampoc es va interrompre per tal d'assolir el buidatge de la resta de contenidors de la ciutat. Malgrat els esforços, els treballadors es van trobar que els desbordaments complicaven les tasques de recollida. Per això es va fer passar abans un camió de caixa oberta per recollir les bosses i restes que s'amuntegaven al terra.
Diumenge només restaven alguns punts de la ciutat, com els carrers Zamenhoff, Pare Garí o Solicrup, que es van resoldre durant el matí.

A més, per tal d'agilitzar el servei de transport a la planta de transferència, es va reforçar el servei amb un segon camió ganxo de caixes metàl·liques que anava traslladant tots els residus a la planta de triatge de Vilafranca. Els residus de matèria orgànica no es van portar a la planta de compostatge pel seu elevat índex de descomposició, però diumenge ja es van restablir les aportacions amb normalitat.

Finalment, diumenge a la nit i dilluns al matí els diferents circuits i serveis de recollida de brossa i selectiva funcionaven amb total normalitat.

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, ha volgut "agrair els ciutadans i ciutadanes que es van reservar la seva brossa durant el cap de setmana per tal de no agreujar el volum de brossa al carrer, i la van treure dilluns al matí", un fet que va provocar alguns petits focus d'acumulació que es van resoldre tan aviat com va ser possible.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que juntament amb la regidora era al costat dels treballadors divendres quan van acordar desconvocar la vaga, ha recordat el paper de mediador actiu per part de l'Ajuntament, i ha valorat "l'esforç per part d'empresa i representants dels treballadors per arribar a un acord". Al llarg del conflicte, el govern local ha intentat acostar posicions entre l'empresa Valoriza i els seus treballadors a l'hora de negociar el conveni col·lectiu, que en un principi contemplava rebaixes salarials, i que va suposar l'origen del conflicte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00