Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/09/2013

Torna la Setmana de la Mobilitat

La Setmana inclou també la ja tradicional passejada en bicicleta La Setmana inclou també la ja tradicional passejada en bicicleta

Una exposició sobre la mobilitat 2.0 i la promoció del Bici Park, principals novetats per aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura, que se celebra del 22 fins al 29 de setembre

L'espai d'entitats TOC acollirà del 20 fins al 27 de setembre l'exposició 'Mobilitat 2.0, cap una cultura de mobilitat urbana', una exposició que dóna a conèixer bones pràctiques en matèria de mobilitat i que arriba a Vilanova i la Geltrú en motiu del proper inici del Pla de Mobilitat. Es podrà visitar de dilluns a dissabte de 18 a 20h com a preludi de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 22 al 29 de setembre a diferents municipis del país.

Vilanova i la Geltrú s'hi suma una vegada més amb actes que ja s'han convertit en populars. Així, divendres 27 de setembre es farà l''Operació ring ring': de 7 a 9 del matí, a la plaça d'Eduard Maristany, davant l'estació de RENFE, es farà un obsequi a totes les persones que arribin en bicicleta, un acte que enguany compta amb la col·laboració del Bici Park.

Dissabte 28 de setembre és el torn de l'activitat 'Coneix el teu bus', que l'any passat es va haver d'anul·lar per la pluja. De 18 a 20h, a la plaça de les Neus, tothom qui ho vulgui podrà visitar per dins un bus urbà, i a més podrà informar-se dels serveis del Bici Park. Els assistents podran endur-se un obsequi.

Finalment, diumenge 29 de setembre se celebra un dels actes més esperats, la Passejada en bicicleta. La sortida es farà a dos quarts d'onze del matí al parc de Baix-a-Mar, i acabarà al mateix lloc. Es tracta d'un recorregut apte per a totes les edats, i es recomana portar aigua per hidratar-se, armilla reflectant, casc, genolleres i colzeres. No cal inscripció prèvia, i es donarà un premi a la bicicleta més original. L'acte també comptarà amb un punt informatiu del Bici Park.

Sota el lema "Aire net. Fes el pas!", la Setmana proposa cercar noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Canviar el nostre sistema de transport pot significar viure en una ciutat millor, i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat, o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe, pot jugar un paper molt important en la salut.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00