Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/08/2007

L'Ajuntament de VNG actua en una plaga de puces a Masia Xicarró

Després d'una primera fumigació, el problema no està encara resolt i caldrà esperar a una nova avaluació del cas la setmana que ve

L'Ajuntament de VNG ha intervingut en la resolució d'una plaga de puces que afecta alguns veïns de la zona de Masia Xicarró. Dijous i divendres passat la Policia Local va rebre diverses denúncies de l'existència d'aquests paràsits i les va traslladar a la Regidoria de Serveis Socials i Salut. Tal com se sol actuar en aquests casos, Serveis Socials i Salut s'ha coordinat amb la Regidoria de Serveis Viaris per tal d'avaluar l'abast de la plaga i contactar amb l'empresa Ciape DD S.L., la qual efectua les desinfeccions per encàrrec de l'Ajuntament. Ahir dimarts treballadors de Ciape van realitzar una primera sessió de fumigació. Ara, però, cal esperar els resultats del tractament, que poden haver estat alterats per la intensa pluja d'avui. Segons ha explicat l'empresa als tècnics municipals, la pluja pot haver tingut dos efectes oposats. 

D'una banda, és possible que hagi dissolt el producte del tractament, però de l'altra, també podria ser que hagués ofegat la plaga. Per tant, la Regidoria de Serveis Viaris i Ciape esperaran ara a principis de la setmana que ve per estudiar de nou la situació i decidir si es fa necessària una altra actuació. L'origen de la infecció ha estat en una parcel·la on el propietari va deixar fa setmanes animals abandonats. Tot i que més tard els va retirar per les queixes dels seus veïns, els paràsits han anat envaint les parcel·les contigües. En tractar-se d'una situació que afecta diversos particulars, es considera que és un problema de salut pública i, per tant, d'actuació de l'Ajuntament.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00