Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/11/2010

Es lliuren els premis 'Camins de Ferro a Vilanova'

Enric Trullols i Eusebi Casanelles       Enric Trullols i Eusebi Casanelles

Eusebi Casanelles i l'empresa Patentes Talgo han estat els guanyadors. L'acte s'emmarca dins la celebració del 20è aniversari del Museu del Ferrocarril

Aquest matí s'han lliurat, a la Sala d'Actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, els premis Camins de Ferro a Vilanova. El certamen, que enguany compleix la seva desena edició, pretén reconèixer públicament la tasca desinteressada de totes aquelles institucions, empreses o persones físiques que col·laboren activament en la potenciació del Museu del Ferrocarril i del patrimoni industrial ferroviari que custodia.
Coral Museu Ferrocarril
La jornada s'ha iniciat amb l'actuació de la Coral de Transports Metropolitans de Barcelona, que ha provocat una gran ovació dels assistents que omplien la sala. Posteriorment, s'ha dut a terme la projecció d'un audiovisual sobre la història d'aquest emblemàtic equipament de la ciutat, que ha donat pas al lliurament dels premis.

Eusebi Casanelles, director del Museu de la Ciència i Tecnologia de Catalunya, ha estat el guanyador en la categoria individual, mentre que el premi institucional ha recaigut sobre l'empresa Patentes Talgo. Casanelles ha remarcat que "aquest museu és molt important per entendre la industrialització de Catalunya" i ha felicitat a l'equip humà que hi ha al darrera pel gran treball que han dut i segueixen duent a terme.
Premi Ferrocarril talgo
En aquest sentit, Pilar García, directora del Museu del Ferrocarril, ha explicat que "avui és un dia especial per aquelles persones que perseguim el somni de deixar un legat patrimonial únic perquè les properes generacions coneguin i entenguin el passat ferroviari i industrial de la ciutat". A més, García ha remarcat que Vilanova i la Geltrú "aspira a convertir-se en la capital del ferrocarril de Catalunya".

L'acte, que ha servit també per commemorar els 20 anys del museu, ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena; el director de l'EPSEVG, Enric Trullols; i el director-gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, Jaime Barreiro.

Elena ha afirmat que "Vilanova i la Geltrú és Ferrocarril", i ha remarcat la importància del ferrocarril en la conformació de la identitat de la ciutat i del seu caràcter industrial. A més, l'alcalde ha destacat la importància que suposa el Museu del Ferrocarril per a VNG, ja que "és un element d'orgull pels vilanovins" que, a la vegada, "dóna a conèixer la ciutat a l'exterior".
Exposició Museu Ferrocarril
Durant la jornada s'ha dut a terme també el sorteig de dos bitllets per un trenhotel Elipsos i per un viatge InterRail entre els socis i col·laboradors del museu. L'acte s'ha acabat amb la inauguració de les exposicions 25 Años haciendo Museo i Otras Miradas sobre el Ferrocarril, que estan ubicades a l'Espai Segle XXI del Museu del Ferrocarril. 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00