Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/10/2016

Neàpolis inspira els alumnes de tercer d’ESO per desenvolupar un projecte d’emprenedoria cooperativa

 Els alumnes ribetans al viver d'emporeses del Crea&Co amb Ariadna Llorens, regidora d'innovació i TIC        Els alumnes ribetans al viver d'emporeses del Crea&Co amb Ariadna Llorens, regidora d'innovació i TIC

La incubadora del Crea&Co i el CoWork de Neàpolis són el model sobre el qual els alumnes s'emmirallen per fer una cooperativa

Un centenar d'alumnes de tercer curs de l'IES Montgròs de Sant Pere de Ribes han visitat avui les dependències de l'agència Publica d'Innovació Neàpolis per conèixer de ben a prop l'organització i els diferents espais dedicats a la promoció del teixit emprenedor local que es promouen des de Neàpolis. Aquests alumnes tenen com a part del seu currículum escolar, durant el primer trimestre del curs, aquest projecte específic que els proposa generar un projecte emprenedor, en concret una empresa cooperativa. La iniciativa forma part de l'educació en l'àmbit social que treballa els coneixements vinculats a les ciències socials on troba encaix la formació de la iniciativa i l'esperit emprenedors.

Els alumnes han visitat també les dependències de Canal Blau Ràdio i Canal Blau Televisió, en aquest cas per què dins el seu àmbit curricular destinat al tractament integral de les llengües es proposa la producció i creació de diferents productes radiofònics, un programa d'entrevistes, un serial, continguts informatius i falques publicitàries, de forma que els alumnes treballin diferents tipologies textuals.

Visita Alumnes IES Montgros a Neàpolis

Al llarg del matí els alumnes han pogut visitar les dependències de Neàpolis, en grups reduïts. Un dels objectius de la visita guiada pels diferents espais és que els alumnes prenguessin consciència de com és un edifici multifuncional. La visita s'iniciava a la planta zero, amb el viver d'empreses Crea&Co i acaba a l'espai del CoWork de la tercera planta. Els alumnes prenien contacte amb altres espais del complex, des de l'auditori com a espai de difusió d'activitats i espai també obert a l'ús cívic fins a contactes amb els docents de la Catalonia Film School, situada al primer pis de Neàpolis o l'observació de la funció de l'agència pública com a impulsora del desplegament de la fibra òptica i de les infraestructures de les telecomunicacions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00