Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2016

Activitats diverses per celebrar el Dia Internacional de les Dones

Els actes al voltant del 8 de març a Vilanova i la Geltrú comencen dimecres 2 i s'allarguen tot el mes

Com cada any, el 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones. I Vilanova i la Geltrú ho commemora amb un ampli programa d'activitats coordinat des de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament, per recordar que, malgrat els avenços en la legislació, encara queda feina a fer perquè hi hagi igualtat de drets entre homes i dones.

La Xarxa de biblioteques municipals enceta els actes dimecres 2 de març, amb la inauguració de l'exposició de còmic "Núria Pompeia sola davant la vinyeta" a la biblioteca Armand Cardona. Es tracta d'una mostra de l'humor gràfic i les il·lustracions d'aquesta il·lustradora nascuda el 1931 a Barcelona. L'endemà dijous 3 de març a les 19 h es farà una xerrada i una visita guiada a l'exposició a càrrec de Pepe Gálvez, comissari de la mostra.

Els actes continuen divendres 4 de març amb la xerrada "Dones treballadores", a càrrec de Sara Morreres, psicòloga i educadora social. Serà a les 19 h a la Sala d'Actes de la UPC.
El mateix divendres a les 19 h s'inaugura al Centre d'Art Contemporani La Sala la mostra "10 anys de Donart", una col·lectiva de totes les guanyadores del Donart. Diumenge 6 de març a les 12 del migdia es farà una visita guiada a l'exposició a càrrec de la seva comissària Francesca Calaf.

Dissabte 5 de març la biblioteca Joan Oliva acull l'hora del conte "La Callas canta una òpera", a càrrec de l'actriu Virginia Sanuy. El conte mostra les capacitats artístiques de les dones en la història de la música, i és alhora una mostra de les figures femenines que han esdevingut personatges internacionalment coneguts perquè han cregut en el seu potencial artístic.

Dilluns 7 de març, recital poètic "Amb Veus de Dona", a càrrec de Maria Antònia Martorell, a la Sala d'actes del Casal de Dones, al carrer de Sant Pau, 13. A dos quarts de nou del vespre, al Teatre Principal, projecció i debat de la pel·lícula "Una segunda madre", a càrrec de Núria Ribé, psicòloga clínica, terapeuta familiar i coach sistèmica.

Dimarts 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, la plaça de la Vila acollirà, a partir de les 11 del matí, la performance "Música en femení", una decoració al·legòrica al voltant de les dones i la música com a reconeixement de la imprescindible contribució femenina a la creació musical.
A les 12 del migdia es farà la lectura del manifest commemoratiu a càrrec de Xesca Fort, cantant, compositora, vocal coach i especialista en veu terapèutica.
I a les 19 h, entitats i associacions de dones del municipi es concentraran a la plaça de la Vila per commemorar el 8 de març. L'acte inclourà la lectura del manifest de la Xarxa Feminista de Catalunya, i una manifestació amb el lema "Totes diverses i juntes contra el patriarcat".

Els actes continuen dimecres, 9 de març, amb la taula rodona "Ara és l'hora: la Reforma horària" a càrrec d'Assumpta Baig, mestra i política, i Fabian Mohedano, parlamentari i promotor de la Iniciativa de la Reforma horària. Serà a les 20 h a la Biblioteca Armand Cardona.
Dijous 10 de març a la biblioteca Joan Oliva es presentarà el llibre "Marca eres tu. Cómo mejorar tu futuro profesional a través de tu marca personal", a càrrec d'Eva Collado, autora del llibre.

Divendres 11 de març es farà el lliurament de premis del 19è concurs fotogràfic i la inauguració de l'exposició "L'empremta femenina", segona edició Premi Honorífic Maria García Rubio, "Mary".

Dissabte 12 de març, "Dones i música", la presentació d'un estudi sobre música i emocions que demostra el factor terapèutic que posseeix la barreja de la música, la llum i els colors. A càrrec de Xesca Fort, cantant, compositora, vocal coach i especialista en veu terapèutica, i Katarina Biljman, investigadora, intèrpret musical i màster en piano.
El mateix dia a les 20 h es farà la taula rodona "Les dones en el món de la música", a càrrec de les autores de l'estudi.
"La Festa de les dones" començarà a les 11 de la nit al Museu del Ferrocarril, amb les actuacions de Nowa Girls: Rebel Gyals & The Blackstarlines, Marina BB Face, Marta Trujillo, Desiree Diouf, Marga M'Bande, i Northern Lights Sound.

Els actes continuen dissabte següent, 19 de març, amb una xerrada sobre la sexualitat femenina: "Panoràmica i canvi de discurs sobre la dona i de la dona des de Freud", a càrrec de Lluís Fortuny.

Finalment, dijous 31 de març se celebra "Veus de dones". En el marc del Dia mundial de la Poesia, l'artista i poetessa Francesca Calaf mostrarà el nou camí emprat dins del món creatiu posant paraules al seu entorn de vivències.

Per fer aquesta programació, la Regidoria ha comptat amb la col·laboració d'entitats com Cine Club Sala 1, Nowa Reggae, l'Aula d'Extensió Universitària, el Casal de Dones, la Frontissa, l'escola Ítaca, Dones d'Empresa de l'ADEPG, Fotoítaca, l'Associació de Periodistes del Garraf, l'EPSEVG, El·lipsy, el Museu Balaguer o el Foment Vilanoví.

Podeu consultar tot el programa d'actes aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00