Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/12/2013

Exposicions de dones a les biblioteques municipals

Inauguració de l'exposició 'Dona i cançons' Inauguració de l'exposició 'Dona i cançons'

Mostra sobre l'escriptora Rosa Leveroni a la Joan Oliva i les dones relacionades amb les cançons, a la Cardona Torrandell

Fins al dia 15 de desembre es pot visitar l'exposició ‘Rosa Leveroni, dona de lletres' a la Biblioteca Joan Oliva i Milà. Aquesta mostra recorda la figura i la transcendència de Rosa Leveroni (Barcelona, 1910–1985) amb motiu del centenari del seu naixement, i alterna explicacions sobre la vida i l'obra de la poeta amb fragments literaris.

Comença amb ‘La jove que vol triar el destí' sobre la seva etapa de joventut i segueix amb ‘L'escola de Bibliotecàries: la sensibilitat i l'intel·lecte' on exposa la seva formació intel·lectual i cultural. 

Exposicions de dones a les biblioteques 3 Exposició sobre Rosa Leveroni a la biblioteca Joan Oliva.

A ‘Elegia i resistència' explica el paper de la poeta en la resistència cultural i la seva consolidació literària. ‘Poeta entre poetes' mostra com Leveroni es reivindica com integrant de la Generació de la República, que ella anomena ‘generació perduda'. I ‘Clàssica i moderna' parla dels seus darrers anys i la modernitat, qualitat i intensitat de l'obra d'una autora clàssica del segle XX.

L'apartat ‘Poesia i passió' va donar nom a la conferència que l'escriptora Teresa Costa-Gramunt va fer sobre Rosa Leveroni el 27 de novembre, i que dóna a conèixer la relació secreta de la poetessa amb l'historiador Ferran Soldevila i com trasllada a la poesia la seva experiència amorosa. 

Exposicions de dones a les biblioteques 4 Conferència de Teresa Costa-Gramunt sobre Rosa Leveroni

Durant el mes de novembre també s'ha pogut visitar a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell l'exposició ‘Dones i cançons', una mostra de fotografies que posa de manifest la contribució artística i la manera d'entendre la música de les dones, i recull el testimoni de 25 grans veus de la cançó en català de tots els temps. És un treball fruit de la col·laboració de l'Institut Català de les Dones i la revista Enderrock dedicat a 25 veus femenines, i amb la commemoració dels 50 anys de la mítica cançó ‘Se'n va anar', que va popularitzar Salomé, la primera dona de la cançó en català.
El monogràfic engloba des de Maria del Mar Bonet fins a Sílvia Pérez Cruz, i passant per Salomé, Núria Feliu, Teresa Rebull, Marina Rossell, Maria Cinta, Guillermina Motta, Carme Canela, Franca Masu, Lídia Pujol, Eva Dénia, Anna Roig, Beth, Maria Rodés, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Marta Rius, Big Mama, Bikimel, Rosa Pou, Clara Andrés, Joana Serrat, Maria Coma i Andrea Motis. 

Exposicions de dones a les biblioteques 2 Concert de Xesca Fort a la inauguració de l'exposició 'Dones i cançons'

La inauguració de l'exposició, que es va fer el dia 13 de novembre, va anar a càrrec d'Anna Cabutí, directora de la biblioteca i va comptar amb l'assistència de la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Ivet Castanyo, així com del regidor de Convivència i Equitat, Francesc X. Sánchez. La vilanovina Xesca Fort, cantant, compositora i vocal coach, va fer un concert acompanyada Pel guitarrista Barbarito Sanchez.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00