Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/07/2011

Trobada entre l'Ajuntament de VNG i el TEGAR

Ariadna Llorens, primera tinenta d'alcaldia, en un instant de la visita  Ariadna Llorens, primera tinenta d'alcaldia, en un instant de la visita

La regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, ha destacat el compromís del govern de mantenir els recursos i la inversió que es fa al TEGAR tot i la recessió econòmica

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens va visitar ahir dilluns les instal·lacions del Centre Especial de Treball -TEGAR- i del Centre Ocupacional Sant Miquel i va reunir-se amb el director gerent del centre, Joaquim Martrat, amb qui va tractar qüestions relatives al funcionament de les tres seccions que té el centre especial de treball.

Segons ha explicat Ariadna Llorens, es tractava de fer una primera trobada amb els responsables d'aquest servei que, tot i ser mancomunat amb la resta de municipis de la comarca, està ubicat a la nostra ciutat i dóna resposta a necessitats específiques del col·lectiu de persones amb discapacitat que hi ha a VNG i al conjunt de la comarca. La regidora d'Educació i Ocupació ha valorat "les instal·lacions, els professionals i la seriositat amb què treballen els usuaris i usuàries". També ha dit que "aquest servei és una de les responsabilitats de la meva àrea, que em prenc amb el màxim interès perquè realitza un servei fonamental per a la ciutat i la comarca". De fet, segons ha explicat la regidora Llorens més del 50% dels usuaris del TEGAR són de VNG.

El TEGAR compta amb tres seccions, Jardineria, Missatgeria i Serveis Industrials on hi ha gairebé 120 persones usuàries treballant amb criteris de productivitat i competitivitat dins el mercat. A banda, hi ha el Centre Ocupacional Sant Miquel, que té com a criteri el millorament social i personal de les persones i no tant els objectius de rendiment econòmic, on es desenvolupen el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei Ocupacional d'Inserció (SOI) i que compta amb gairebé un centenar més de persones usuàries. Per atendre les necessitats especials d'aquest col·lectiu hi ha una plantilla de 64 professionals de diferents àmbits (psicòlegs, treballadors socials, monitors, pedagogs, etc). Ariadna Llorens ha explicat que és important "donar el màxim suport possible al Tegar i una manera de fer-ho és donant feina als serveis de missatgeria i jardineria". En aquest sentit la regidora Llorens ha destacat "el compromís del govern municipal de mantenir els recursos i la inversió que es fa al TEGAR tot i trobar-nos en una època de recessió econòmica".

A banda de la vesant laboral, el TEGAR també disposa del serveis residencials on actualment hi ha 16 places en pisos tutelats i una vintena de places de residència. La regidora d'Educació i Ocupació ha explicat que la voluntat és donar suport a l'entitat per tal que puguin ampliar el nombre de places de pisos tutelats fins a 24 persones i fins a 25 el nombre de places de residència. 

Descarrega't la foto de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00