Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/09/2013

El barri de Mar completa l'itinerari educatiu amb el nou batxillerat i l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) a l'Institut de Baix-a-mar

La posada en marxa dels nous estudis va centrar la visita de la regidora d'Educació i l'alcaldessa a l'institut de Mar   La posada en marxa dels nous estudis va centrar la visita de la regidora d'Educació i l'alcaldessa a l'institut de Mar

L'EOI, que celebra enguany el 10è aniversari , ha estrenat nova ubicació a l'Institut de Baix-a-mar on aquest any també s'ofereixeixen estudis de batxillerat

"El Barri de Baix-a-mar ha esdevingut el nou pol educatiu de la ciutat". Aquesta afirmació la va fer la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, en referència al fet que aquesta zona de la ciutat ha completat el seu itinerari educatiu oferint estudis de batxillerat i també els estudis reglats d'idiomes, a través de l'Escola Oficial d'Idiomes. 

Ariadna Llorens s'hi va referir en la visita que ahir va fer juntament amb l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, a l'Institut de Baix-a-mar. Aquest institut acull, en aquest nou curs 2013-2014, a més de l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria i del nou batxillerat que s'ha posat en marxa a Vilanova i la Geltrú als matins, els alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes, a la tarda.

L'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació, van voler conèixer de primera mà la posada en marxa dels nous estudis de batxillerat i també el canvi d'ubicació de l'Escola Oficial d'Idiomes del Garraf. Durant el recorregut pels espais del centre, l'alcaldessa de VNG va destacar "la situació estratègica de l'Institut de Baix-a-Mar, al costat de l'estació de rodalies RENFE com un element positiu per a l'alumnat de l'EOI, que és d'àmbit comarcal".

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens, va destacar l'alt nombre de sol·licituds, més de 2.000, per aquest nou curs així com "l'oferta de cursos reglats amb titulació oficial, d'anglès i alemany i el programa de formació complementària, amb cursos monogràfics en altres llengües com el francès i l'italià".

L'escola Oficial d'Idiomes, que enguany celebra el desè aniversari, té més de 700 alumnes després d'haver incorporat per al curs actual 300 noves places.

Nou batxillerat a l'Institut de Baix-a-mar
En la visita que l'alcaldessa de VNG i la regidora d'Educació van fer ahir al centre educatiu també es van interessar per la posada en marxa del nou batxillerat, després que al juny finalitzés la primera promoció d'alumnes de 4t d'ESO. El nou curs ha permès que aquests poguessin continuar la seva formació postobligatòria de batxillerat en les modalitats d'Humanitats, Ciències Socials i Ciències i Tecnologia sense haver de canviar de centre. Així mateix, la regidora Ariadna Llorens va assenyalar la posada en marxa del projecte Phylé, "iniciativa del propi institut, que té per objectiu proposar mesures alternatives a l'expulsió dels alumes en cas de faltes de conducta".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00