Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2014

La gran acollida de l'escola de reciclatge fa que torni aquesta setmana

L'aula mòbil ofereix una visita interactiva i estimulant    L'aula mòbil ofereix una visita interactiva i estimulant

500 alumnes de VNG han visitat aquests dies l'aula mòbil del reciclatge, que els mostra la importància de reciclar objectes com els telèfons mòbils

Quan parlem de reciclatge, tots tenim en ment el contenidor blau, el verd, el groc i el marró per la brossa orgànica. Però, què n'hem de fer d'objectes com el telèfon mòbil, l'ordinador, les bombetes o les joguines que ja no ens serveixen? L'aula mòbil Escola de Reciclatge ha estat aquests dies a Vilanova per mostrar a més de 500 alumnes de les escoles i instituts de la ciutat la importància de dipositar aquests residus als llocs oportuns per no fer malbé el planeta i la nostra salut.

La gran acollida del camió, que es va instal·lar a la plaça de Soler i Carbonell des de dimarts a la tarda fins divendres, ha fet que torni aquesta setmana, concretament dimecres a la tarda i dijous a la plaça de Soler Carbonell, i divendres davant l'escola El Margalló, perquè el puguin visitar un total de 250 alumnes més. Es pot visitar en horari escolar de matí i tarda de manera concertada. Es tracta d'un tràiler de 15 metres de llarg i 2 pisos d'alçada, amb una superfície expositiva de 100m2.

Divendres va rebre la visita de la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, que va valorar molt positivament la proposta educativa perquè "els nens i nenes són la porta d'entrada a les cases, si ells aprenen la importància de reciclar per tenir cura del medi ambient, les seves famílies també ajudaran a cuidar el planeta perquè aquests nens i nenes visquin en un entorn més sa". 

Camió reciclatge Blanca

L'aula mòbil visita ciutats i pobles de tot Espanya, dirigint-se a alumnes de 5è, 6è de primària i 1r i 2n de secundària de manera gratuïta. Aquest projecte educatiu és part del compromís adquirit pels sistemes de gestió de residus AMBILAMP, ECOPILAS, RECYCLIA i TRAGAMÓVIL per a facilitar i fomentar la recollida i reciclatge de residus habituals com bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, joguines o electrodomèstics.
La conscienciació i la reflexió al voltant d'aquest àmbit, la correcta separació i dipòsit als llocs oportuns d'aquests residus, és un pas imprescindible per al seu reciclatge i, en conseqüència, per a la millora de la nostra salut i la del nostre planeta. L'objectiu de l'Escola de Reciclatge és sensibilitzar l'alumnat i la comunitat educativa sobre la correcta separació en origen de residus habituals en l'àmbit escolar i domèstic amb els que estan menys familiaritzats. La metodologia se centra en l'aprenentatge actiu, dirigit per educadores ambientals, per desenvolupar el respecte i la cura del planeta. A banda de la visita, el professorat de les escoles de l'Agenda 21 rep material educatiu per complementar els continguts a classe. 

Camió reciclatge dins

D'aquesta manera, els infants aprenen que hi ha residus no tan coneguts que s'han de reciclar, i que hi ha entitats que faciliten la tasca del reciclatge, posant infrastructures a disposició dels ciutadans.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00