Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/09/2010

Torna l'Àgora d'Equitat: la ciutat amb ulls de dona

   Imatge del nou Butlletí electrònic d'Equitat de l'Ajuntament de VNG    Imatge del nou Butlletí electrònic d'Equitat de l'Ajuntament de VNG

La regidora del Pla d'Equitat, Míriam Espinàs, també ha presentat el nou butlletí electrònic d'Equitat

Tornen les activitats de l'Àgora d'Equitat, organitzades per l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG, per continuar promocionant i reivindicant les dones en totes les vessants de la societat. Una programació, que ens permet viure i veure la ciutat des del punt de vista de les dones, on hi tenen cabuda activitats com la quarta Festa de la Lactància Materna; el curs 'Dones fent món' del Campus Universitari de la Mediterrània o bé les activitats al voltant del 25 de novembre: Dia Internacional de la no-violència contra les dones. 

La regidora d'Eduació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, ha presentat aquest dimarts la nova programació i ha anunciat també la posada en marxa del Butlletí electrònic d'equitat, que tindrà una periodicitat de tres cops l'any, i que "vol oferir la programació i les notícies i activitats relacionades amb la igualtat a la ciutat, a la comarca i a Catalunya". Així mateix, també hi haurà enllaços d'interès amb entitats i organismes que treballen amb i per a les dones i articles de professionals de l'àmbit de l'equitat. 

Pel que fa als actes de la nova programació de l'Àgora de Tardor, cal destacar les activitats organitzades al voltant del 25 de novembre, que inclouen diferents actes com per exemple la xerrada sobre 'El grup d'atenció a la víctima dels Mossos d'Esquadra', a càrrec d'Esther Graells, caporal del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra o la xerrada sobre 'Els protocols contra l'assetjament sexual a les empreses' a càrrec d'Antònia Vives, responsable de la Secretaria de la Dona de CCOO. 

Quant a les exposicions, del 23 de novembre al 2 de desembre, a la biblioteca Joan Oliva, es podrà veure la reflexió sobre les discriminacions indirectes que pateixen les dones o l'exposició 'Jo també vaig ser invisible' que es podrà visitar del 30 de novembre al 10 de desembre a la Sala Noble de la Casa Olivella i posteriorment a la Biblioteca Joan Oliva. 

Com a acte central del Dia Internacional de la no-violència contra les dones, el 25 de novembre es durà a terme una jornada formativa sobre la violència de gènere en la parella i les conseqüències sobre els infants, així com també la violència en la parella jove i les alternatives de prevenció i/o intervenció que s'hi donen. Al migdia es farà la lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de la no-violència contra les dones, mentre que al vespre, a les 19 h, es farà la plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista. 

L'Àgora d'Equitat finalitza les activitats del trimestre amb el lliurament del premi 'Carta a qui maltracta', el dijous 2 de desembre, a les 19 h, a la Sala Noble de la Casa Olivella.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00