Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2007

L'Ajuntament de VNG demanarà compensacions al Ministeri de Foment per la situació de Rodalies Renfe

  Iolanda Sánchez, Joan Ignasi Elena i Tomàs Álvaro, aquest matí Iolanda Sánchez, Joan Ignasi Elena i Tomàs Álvaro, aquest matí

Dimarts vinent el Secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlan, té previst visitar Vilanova i la Geltrú per tractar diversos temes amb l'equip de govern

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú demanarà compensacions al Ministeri de Foment per la situació que viuen els vilanovins i vilanovines davant les anomalies del servei de rodalies de Renfe. Així ho ha explicat aquest matí, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, el qual ha reiterat el seu malestar i indignació per uns fets que ha qualificat de molt greus. Per l'alcalde "aquesta és una situació insostenible que fa massa temps que dura". En aquest sentit, ha dit que "fa riure parlar de mobilitat sostenible quan el sistema ferroviari del país fa fallida i dificulta els desplaçaments dels ciutadans". 

L'alcalde creu que el territori ha de ser compensat en els propers mesos i proposen diverses alternatives com un increment de les línies interurbanes des de Vilanova i la Geltrú, la gratuïtat del servei o el fet que es contempli la possibilitat d'oferir el servei de transport marítim. Segons ha explicat Joan Ignasi Elena, aquest és un sistema totalment viable, ja que un ferry pot encabir uns 500 passatgers i fer el trajecte de port a port en 55 minuts. L'únic inconvenient és que, ara per ara, només hi ha un ferry disponible i se'n necessitarien de 4 a 6 per oferir el servei cada vint minuts. L'alcalde de VNG també ha explicat que es manté a l'agenda la visita del Secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlan, pel dimarts vinent. 

Durant la trobada, que es farà a Vilanova, l'equip de govern té previst tractar l'actual situació de rodalies, però també altres temes d'interès per a la ciutat com la creació d'una comissió que estudiï un possible traçat per al soterrament de la via del tren al seu pas per Vilanova, la millora de l'estació de trens o la inclusió de la ciutat a una nova zona tarifària.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00