Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2011

S'inicien les classes al nou edifici de l'Institut Baix-a-Mar

Nou edifici de l'Institut Baix-a-Mar       Nou edifici de l'Institut Baix-a-Mar

El centre educatiu compta actualment amb 116 alumnes repartits en dues línies de 1er i 2on d'ESO. El proper dissabte 26 de març es durà a terme una jornada de portes obertes a les noves instal·lacions

L'Institut Baix-a-Mar ha reprès les classes després de la setmana blanca obrint les portes del nou edifici al seu alumnat. Els 116 alumnes matriculats al centre han pres aquest matí el primer contacte amb les noves i definitives instal·lacions, que es troben ubicades a la Sínia de les Vaques, més concretament al carrer de l'Àncora número 29.

Durant la setmana passada, la qual no va ser lectiva degut a l'aplicació de la setmana blanca, es van realitzar els treballs de trasllat del material de les instal·lacions provisionals, situades a l'avinguda de la Collada, cap al nou edifici, de manera que els i les alumne ja han pogut gaudir avui mateix de tot el material necessari.

En aquest sentit, els 116 alumnes que avui han iniciat les classes a les noves instal·lacions es concentren en dues línies de 1er d'ESO, que engloben 58 alumnes, i en dues de 2on, formades per 58 estudiants més. Aquestes línies s'aniran ampliant progressivament fins arribar a tres línies per cada curs d'ESO i dues per cada curs de batxillerat. A més, el centre educatiu també comptarà amb dos grups d'Unitat de Serveis Educatius Especials (USEE). 

Institut Baix a Mar
En aquest sentit, l'oferta de places de 1er d'ESO pel curs 2011-2012 s'incrementarà de 60 a 90, un augment que permetrà absorbir la demanda generada en el període de preinscripcions.

Portes Obertes
Tot els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran visitar les noves instal·lacions de l'Institut Baix-a-Mar el proper dissabte 26 de març. Durant tot el matí es durà a terme una jornada de portes obertes per conèixer el nou edifici, que podrà acollir un total de 500 alumnes.

Terminis complerts
Les obres de construcció del nou Institut de Baix-a-Mar es van iniciar a principis del mes març de l'any passat amb la previsió d'estar acabades per la primavera d'enguany, uns terminis s'han complert amb l'inici de les classes al nou edifici aquest mateix matí.

El centre educatiu s'ha construït en una parcel·la de 6.661,25 m2, disposant d'una superfície edificada de 4.471,26 m2 formada per dos edificis d'estructura prefabricada. Les aules estan ubicades en un edifici de planta baixa més dos pisos, mentre que l'altra edificació, de planta baixa en dos volums, concentra la resta d'espais necessaris per poder dur a terme l'activitat educativa (biblioteca, serveis d'administració, menjador, cuina, vestuaris i gimnàs). A més, l'institut també compta amb un pati i pistes esportives.

L'obra, projectada pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de VNG i gestionada per PIVSAM, és fruit del conveni entre l'Ajuntament de Vilanova i la Generalitat de Catalunya, en base al qual l'administració local ha realitzat l'obra i el govern català aportarà els recursos econòmics, 6 milions d'euros.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00