Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2013

Tancar acords amb empreses i institucions, principals objectius de treball del Govern de VNG al Mobile World Congress

Neus Lloveras i el director de Desenvolupament de Negocis Mòbils de la Generalitat, Sergi Marcen       Neus Lloveras i el director de Desenvolupament de Negocis Mòbils de la Generalitat, Sergi Marcen

El primer dia de congrés s'ha inicat amb una trobada amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig i les empreses participants al congrés

Vilanova i la Geltrú a través de l'Agència Pública de la Innovació Neàpolis torna a ser enguany al Mobile World Congress que, des d'avui i fins dijous, se celebra al recinte firal de Barcelona. Tancar acords de col·laboració amb la xarxa Telecentre.org; assolir un acord estratègic amb l'organisme Barcelona Mobile World Capital; atraure la implantació a Vilanova i la Geltrú de noves empreses del sector mòbil, videojoc i d'eficiència energètica i establir un projecte de col·laboració TIC amb les ciutats de l'Eix Diagonal, són els quatre grans objectius que el Govern municipal vol assolir en aquest segon any al congrés mundial de la telefonia mòbil. En aquesta primera sessió de trobades, reunions i contactes hi ha participat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens.

La jornada de treball i contactes amb empreses, institucions i administracions públiques s'ha iniciat a les 9.30 h, amb una trobada amb el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, a la que ha assistit la primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens. Del primer acte del dia, on també hi ha participat representants de les empreses catalanes assistents al MWC, la regidora Llorens ha destacat el fet que "la trobada amb el conseller Puig i amb les principals empreses del sector ens ha de servir per reflexionar sobre la importància econòmica i social que té pel territori un esdeveniment com el Mobile World Congress". 

mwc2La regidora Ariadna Llorens, en un moment de la trobada amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, s'ha referit a la necessitat de "posicionar Vilanova i la Geltrú en aquest món que està en situació emergent i especialment en relació a Barcelona que ha esdevingut ja el centre mundial de la tecnologia mòbil". En aquest sentit, l'alcaldessa de VNG creu que "Vilanova i la Geltrú compleix amb els requisits per acompanyar la ciutat de Barcelona en aquesta capitalitat del mòbil i que això ha de servir per posicionar territorialment la capital del Garraf al costat de la Barcelona Mobile World Capital".

A banda de reunir-se amb el director de Desenvolupament de Negocis Mòbils de la Generalitat, Sergi Marcen, la delegació vilanovina, formada per l'alcaldessa, Neus Lloveras, la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, el gerent de Neàpolis, Joan Carles Lluch i el director de projectes, David Vilella, han mantingut contactes amb el responsable de la xarxa Telecentre.org; amb responsbles d'I2Cat i amb el coordinador R+D+I de la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat, Josep Ignasi Bonet, responsable del projecte Mobile World Lab, amb qui s'ha parlat sobre l'objectiu del govern municipal que Vilanova i la Geltrú sigui també una ciutat laboratori tecnològic, amb projectes d'smart-city que puguin implicar la ciutadania, el teixit associatiu i empresarial.

Neus Lloveras i Ariadna Llorens també s'han reunit amb el director general de La Factoria, una empresa del sector dels videojocs instal·lada a Manresa amb qui ja s'ha començat a col·laborar estretament en el marc del projecte Eix Diagonal TIC. En aquesta empresa s'ha aconseguit que els alumnes del cicle formatiu de videojocs de l'EMAID, hi puguin realitzar les seves pràctiques. 

mwc3 Neus Lloveras i Ariadna Llorens, amb els responsables de la multinacional amb seu a VNG, Service2Media

Finalment, durant la primera jornada del Mobile World Congress la delegació de VNG ha passat per l'estand de Service2Media, la multinacional holandesa amb seu a la capital del Garraf, que des de fa cinc anys participa en el MWC per presentar les seves darreres novetats. Enguany presenten una solució a nivell corporatiu ‘M2Active' que permet gestionar el cicle de vida complet d'aplicacions mòbils multiplataforma.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00