Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/12/2010

El Teatre Principal de VNG avança la nova programació

La companyia La Zaranda torna a Vilanova i la Geltrú   La companyia La Zaranda torna a Vilanova i la Geltrú

La nova temporada començarà amb un espectacle de La Zaranda i, entre d'altres, inclou produccions del TNC i del Lliure

El Teatre Principal comença a escalfar motors i presenta un avanç de la propera programació estable de la temporada març-juny 2011. Amb el tradicional concert de Sant Esteve a càrrec de l'Orquestra de Cambra del Garraf, el dia 26 de desembre, el Principal finalitza la temporada amb el cartell d'entrades exhaurides penjat en molts dels espectacles.

Nadie lo quiere creer (La patria de los espectros) de la cia La Zaranda serà l'espectacle encarregat d'obrir la nova temporada. Aquesta companyia, Premio Nacional de Teatro 2010, torna a visitar Vilanova i la Geltrú amb la seva última obra, recentment estrenada a Temporada Alta de Girona. Amb més de trenta anys de trajectòria, La Zaranda continua explorant un llenguatge centrat en els objectes, l'expressionisme visual, la depuració dels textos i la creació de personatges límit.

Una altra de les propostes, arriba de la mà dels autors Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso, que presenten un dels seus millors treballs, El alma se serena, de la companyia Hongaresa.
Cia La Hongaresa
Com ja ve sent habitual, la programació del Teatre Principal reserva un espai a les produccions locals. En aquesta ocasió es presenta amb un cap de setmana centrat en l'humor de dos actors vilanovins. L'un consagrat, l'altre un valor emergent, tal i com els defineix el director artístic del Principal, Jorge Picó. Estem parlant dels espectacles Flirt de Guillem Albà & Always Drinking Marching Band i de Histèria Sagrada de la cia. Toni Albà. 
Toni AlbàGuillem Albà
La nova temporada presenta dues apostes segures: el clàssic de Tennessee Williams, Gata sobre teulada de zinc calenta, produït pel Teatre Lliure i Copenhaguen, una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya, Bitò Produccions i CAER, Centre Arts Escèniques de Reus, dirigida per Ramon Simó i interpretada per Rosa Renom, Lluís Marco i Pere Arquillué. 
Gata sobre la teulada de zinc calentaCopenhagen
Amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la ciutat, el Teatre Principal celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb la complicitat de les escoles de dansa de Vilanova i la Geltrú. Així, divendres 29 d'abril, el Principal acollirà les coreografies, d'acurada tècnica, de CobosMika Company i de les ballarines Christine Cloux i Clara Barberà. I diumenge 1 de maig, matí i tarda, les escoles de dansa de la ciutat faran una exhibició a la plaça de les Neus, en la que mostraran una selecció dels seus millors treballs.

Pels més petits de la casa, el Teatre Principal els ofereix la possibilitat de descobrir el món de les arts escèniques i la música de la mà dos espectacles d'èxit: Papirus de Xirriquiteula Teatre i Contes de la Perifèria de Kimbala.
PapirusKimbala
I en l'apartat musical, l'Orquestra de Cambra del Garraf oferirà concerts de música clàssica amb un repertori de qualitat i curosament seleccionat. 
OCG
També una temporada més, i després de la seva consolidació, l'Escola de l'Espectador tornarà a donar eines que permetin a l'espectador situar l'obra i l'autor en el seu context històric i ideològic, i analitzar els recursos utilitzats en l'escenificació i la interpretació d'alguns dels muntatges de la temporada.

Aquesta temporada l'Escola de l'Espectador la formaran noms tan significatius en l'àmbit de l'escena i el periodisme cultural com Josep Lluís Sirera, Maite Guisado, Bárbara Raubert, Sara Esteller, Alfonso Amador i el mateix director artístic de Teatre Principal, Jorge Picó.

VENDA D'ABONAMENT I ENTRADES

Abonament de temporada
Abonaments a partir de 5 espectacles a escollir de la temporada. Preu: 45 euros. Estan exclosos de l'abonament: els espectacles familiars i la programació de l'Escola de l'Espectador.

Venda d'abonaments 

Taquilla del Teatre:
- Renovació d'abonaments.
Dissabte 12 de març després de la presentació de la temporada als abonats.
- Renovació d'abonaments i nous abonaments.
Diumenge 13 de març, de 17.30 a 20.30 h
- A Tel·Entrada de Caixa Catalunya:
A partir del dilluns 21 de març, abonaments només per a través del tel. 902 10 12 12.

Venda d'entrades

Taquilla del Teatre:
- Dissabte 19 i diumenge 20 de març, de 17.30 a 20.30 h
- Els dissabtes de 17.30 a 20.30 h
- Tel.Entrada. A partir de dilluns 21 de març:
- Xarxa d'oficines de la Caixa de Catalunya, de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h (a Vilanova i la Geltrú, a l'oficina de la rambla Principal núm. 1)
- Trucant al 902 10 12 12
- www.telentrada.com
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00