Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/04/2017

El Defensor de la Ciutadania presenta la seva memòria davant del Ple

El Defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, presentant la memòria 2016 El Defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, presentant la memòria 2016

Josep Ibars s'acomiada després de 5 anys al capdavant de l'Oficina

El Defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, va presentar ahir davant del ple municipal la memòria d'activitats de l'any 2016. Ibars, en la seva intervenció, va parlar d'"un any excepcional, amb un augment del 59% en el nombre d'actuacions", però va ser crític amb l'Ajuntament pel que considera un excés de burocràcia municipal.

El Defensor va explicar que s'han acceptat el 84 % de les recomanacions que ha fet a favor de la ciutadania però que un 39% de les queixes presentades no han tingut resposta. Josep Ibars diu que es tracta majoritàriament de temes de Serveis viaris, Recaptació o de l'Oficina Municipal del Consumidor.

El mandat de l'actual Defensor de la Ciutadania acaba el mes de juny, quan es compleixen els 5 anys al capdavant del càrrec. "Me'n vaig una mica decebut i desil·lusionat perquè no s'han concedit algunes millores que havia demanat per prestar més servei" va dir Josep Ibars.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, va voler reconèixer a la tasca del Defensor i va "afirmar amb rotunditat que des del primer dia ha assumit la seva responsabilitat amb convicció, amb compromís, amb una implicació absoluta i també amb total independència." Lloveras va valorar també la seva voluntat de mantenir contacte directe amb la ciutadania i reunir-se amb entitats i visitar els barris.

El portaveu del Partit Popular (PP), Carlos Remacha, va agrair a Josep Ibars la seva vocació de servei públic, i va "recollir les seves demandes". Remacha va dir que treballarà per "exigir millor resposta de l'administració" i es va mostrar esperançat què "el futur Defensor sigui com vostè, obert i disposat."

En nom de SomVNG Enver Aznar va agrair a Ibars el seu diagnòstic, "que compartim". Aznar va dir que "la necessitat burocràtica de l'adminstració escup la gent cap a fora" i va valorar positivament la recomanació "d'una millor disposició" per part de l'Ajuntament. "Més enllà de creure en la seva figura, apostarem per fer els canvis que fan falta" va afirmar el portaveu de Som VNG.

El representant de Ciutadans, Francis Àlvarez, va posar de relleu que "Ibars abans de tot és independent, s'ha cregut el seu paper, es creu el que fa." Àlvarez va afirmar que la seva formació "pren nota" de les recomanacions del Defensor i que no pot ser, per exemple, "que les grans companyies abusin de la ciutadania amb el seu gran poder".

Queti Vinyals, en nom d'Esquerra Republicana de Catalunya, va incidir també en l'excés de burocràcia a l'administració, "en aquesta assignatura ens cal millorar". Vinyals també va parlar de la transparència i va mostrar la seva voluntat "d'impulsar els mecanismes necessaris per tot allò que diu la llei." La representant d'ERC també va afirmar "compartir moltíssim" la necessitat d'actuar davant de les administracions pel tracte a les persones refugiades, un tema que el Defensor va destacar en la presentació de la seva memòria.

Josep Asensio, representant la Candidatura d'Unitat Popular, va destacar el fet "que el defensor es consolidi com una referència de les vilanovines que no tenen enlloc més on anar. Quan algú acut al Defensor és perquè no sap on anar". Asensio va posar de relleu que Ibars ha posat molta dedicació al càrrec, i això "ha estat fonamental perquè l'oficina s'hagi consolidat. El seu esforç servirà perquè el proper defensor compti amb una oficina preparada i consolidada".

Per part del Grup Municipal Socialista, Teresa Llorens va mostrar la seva "coincidència plena" amb Josep Ibars en el fet que "exercir funcions públiques no es gens fàcil, però des del treball i des de la il·lusió es poden abordar situacions complexos". Llorens va parlar també de les queixes sense resposta. "Ens preocupa aquesta dada, intentem avançar cap a la transparència, no hem de defallir en aquesta línia" va dir la regidora socialista.

Glòria Garcia, portaveu del grup municipal de Convergència i Unió va dir que el Defensor havia desenvolupat la seva tasca "de manera impecable". Garcia va agrair la feina d'Ibars "que ens ha ajudat amb la seva visió rigorosa" i va valorar el fet que "en aquest temps ha sabut trobar les eines perquè ningú tingués la sensació de solitud davant de l'administració".

El Ple de presentació de la memòria del Defensor va acabar amb un "sincer reconeixement a la tasca feta" per part de l'alcaldessa Neus Lloveras a Josep Ibars i un aplaudiment unànime per part de tothom.


Més informació Defensor de la Ciutadania AQUÍ

Memòria 2016 Defensor de la Ciutadania


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00