Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/04/2017

VNG acull la X Assemblea internacional de persones laringectomitzades

Serà aquest divendres i dissabte a l'Auditori Eduard Toldrà

"L'Assemblea de l'optimisme". Així és com ha titulat ASLAGA, l'Associació de Laringectomitzats del Garraf, la desena assemblea de persones laringectomitzades que ha organitzat per la setmana vinent a Vilanova i la Geltrú.

Divendres 28 i dissabte 29 d'abril, l'Auditori Eduard Toldrà acollirà aquesta trobada, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament, i a la que s'esperen prop de 180 assistents de tot l'estat espanyol, Portugal i Itàlia.

Així, divendres la benvinguda i inauguració de la jornada anirà a càrrec de Manuel Arévalo, president de l'Associació de Laringectomitzats del Garraf; Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut; un representant de la Generalitat de Catalunya; i Neus Lloveras, alcaldessa de VNG.
La conferència inaugural, "Factors de risc actuals de càncer de cap i coll", anirà a càrrec del Dr. Miquel Quer i Agustí, catedràtic de la Universitat de Barcelona i director del Servei d'O.R.L. i patologia cèrvicofacial de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
Les ponències seran: "Fisioteràpia després de la laringectomia", a càrrec de la fisioterapeuta Rosana Valverde; "Cures de l'estoma i gestió de secrecions d'un laringectomitzat", de la infermera de l'Hospital Josep Trueta Raquel Martínez, i "Qualitat de vida després de la intervenció", d'Elisabet Perálvarez, logopeda d'ATOS MEDICAL.
Després d'una actuació del saxofonista italià Salvatore Barile, els participants podran visitar a la tarda els museus Víctor Balaguer, Can Papiol, Espai Far i Torre Blava. Al vespre es farà una cata de vins i un sopar de gala al restaurant La Daurada.

La jornada de dissabte, titulada "Optimisme després d'una laringectomia", comptarà amb el testimoni de diverses persones afectades de diversos punts d'Espanya. També inclourà un homenatge pòstum a Ramón Merino, autor del llibre "Tu amor en medio del caos", i les xerrades "La normalización de la vida en un@ laringectomizad@", de Francisco José i Carmen Rodero; "Mundos paralelos", de Mercedes Huarte i Sol Martín; "El deporte después de una laringectomía", de José González; "Posibles formas de afrontar una recaída", de Jordi Bargalló; i "Solidaridad, la esencia del voluntariado", de Manuel Villarroel.
També es farà una reflexió dels 10 anys de l'organització d'aquestes assemblees, a càrrec de Maite Arenas i Torcuato Romero, i un resum d'aquesta edició.
La trobada es clourà a la una del migdia, després de l'actuació de les corals de Laringectomitzats de Lleida i Terrassa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00