Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2010

Vilanova i la Geltrú organitza diferents actes al voltant del Dia Mundial de la SIDA

Dissabte VNG celebrarà diversos actes al voltant del Dia Mundial de la Sida      Dissabte VNG celebrarà diversos actes al voltant del Dia Mundial de la Sida

Tot i que la majoria de les activitats es concentren al voltant de l'1 de desembre, a Vilanova i la Geltrú es treballa en el camp de la prevenció durant tot l'any

Un any més, Vilanova i la Geltrú se sumarà als actes de commemoració del Dia Mundial de la Sida. És per aquest motiu que, des de les regidories de Salut, Joventut, i Cooperació de l'Ajuntament de VNG, la Fundació Ires i l'Institut Català de la Salut, s'han organitzat diverses d'accions al voltant de l'1 de desembre amb l'objectiu de sensibilitzar la població respecte la malaltia.

El dissabte 27 de novembre començaran les primeres activitats amb una sessió especial de l'hora del conte a la biblioteca Armand Cardona. Eva Bolaño explicarà el conte Una història de guerrers. El mateix dissabte, de 17 a 20 hores, la Fundació Ires i l'Associació Cultural-Juvenil Espavila! instal·laran a la rambla Principal un Punt d'Informació i, a les 17.30 hores, l'Associació musical Itutu Ache iniciarà pels carrers del centre de la ciutat una cercavila de batucada.

Una de les accions més emblemàtiques al voltant del Dia Mundial de la Sida, serà el V Homenatge al Dr.Condom, que tindrà lloc a l'Envelat el dissabte 27 a partir de les 23 hores. L'acte, organitzat per l'Associació Cultural-Juvenil Espavila! comptarà amb les actuacions dels grups Hidrogenesse, Blacksmith i Batidora DJ. El preu de l'entrada és de 7 euros (anticipada, venda al Punt d'Informació de la Rambla) i de 9 euros (taquilla) i inclou consumició + preservatiu + obsequi. Durant la festa, s'instal·larà a l'Envelat el Punt Salut, un espai de l'Oficina Jove Garraf que té l'objectiu de fer difusió, entre els joves, de la necessitat de la prevenció i l'ús del preservatiu. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació, Promoció de ciutat i Joventut, Tomàs Álvaro, ha explicat que "els joves són una part de la societat amb risc de contagi d'aquesta malaltia i per això cal conscienciar aquest col·lectiu en la importància de la prevenció".

Les biblioteques municipals Joan Oliva i Armand Cardona aprofitaran per mostrar el seu fons documental sobre el VIH i la Sida, amb dues exposicions que es podran visitar del 27 de novembre al 3 de desembre. El servei del Bibliomercat del Mercat de Mar també oferirà aquesta mostra, el divendres 26 de novembre de 10 a 13 hores.

La prova ràpida de detecció del VIH Surt de Dubtes, que es farà el dimecres 1 de desembre de 9 a 19 hores al CAP Jaume I i a la Universitat Politècnica de Catalunya marcarà l'agenda d'activitats del Dia Mundial de la Sida. La prova és confidencial i gratuïta. Les altres propostes son l'acte de Lectura del Manifest del Dia Mundial de la Sida que tindrà lloc a les 12 hores a la plaça de la Vila, a càrrec de Dafnis Balduz, i la Projecció de vídeos i curtmetratges que es farà a l'Oficina Jove Garraf, de 18 a 20 hores.

Altres activitats que s'han organitzat al voltant d'aquest 1 de desembre han estat la celebració, el 12 de novembre, de la Festa de rap a l'Envelat, en la qual hi van actuar els guanyadors del concurs de Rap Joves contra la Sida, els ribetans Eapos Rap Crew. Els grups finalistes del concurs van ser Malasombra Team, de Vilanova i la Geltrú i Rima Alternativa de Cubelles. La festa es va completar amb actuacions de hip hop i break dance à carrec dels alumnes de l'Escola de ball Flow Center, una la batalla de MC's i la sessió de DJ Santa.

La creació d'un Concurs de Punts de Llibre, adreçat a joves d'entre 16 i 30 anys, ha estat una altra de les accions que s'han dut a terme, els darrers dies. El millor disseny de punt de llibre, amb temàtica sobre la prevenció de la Sida, i premiat amb 150 euros, ha estat per l'alumne de l'EMAID, Denis Ortiz. Tots els treballs presentats es poden veure del 27 de novembre al 3 de desembre a la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

A banda de totes aquestes activitats al voltant de l'1 de desembre, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de les regidories de Salut, Joventut i Participació, realitza accions durant tot l'any que tenen com a objectiu posar a l'abast de la ciutadania la informació i mecanismes necessaris per evitar el contagi.

En aquest sentit es fan tallers sobre la prevenció de la sida i sobre sexualitat i afectivitat, adreçats a l'alumnat de primària i secundaria. A més s'ofereix el servei La Tarda Jove, de la Fundació Ires. Un servei gratuït, ubicat a l'Oficina Jove Garraf, on s'ofereix informació sobre Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i VIH / sida, es realitzen tallers sobre l'ús del preservatiu, es dispensa gratuïtament preservatius masculins i femenins, i s'ofereix la possibilitat de poder-se fer la prova ràpida de detecció.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00