Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2012

El 95% dels expositors vol tornar a la Fira de Novembre

El Diari de la Fira, una de les novetats amb més acceptació  El Diari de la Fira, una de les novetats amb més acceptació

Els expositors donen un 7'2 de nota a la Fira de Novembre, que l'Ajuntament vol convertir el 2013 en la fira de l'excel·lència

Valoració positiva d'una Fira de Novembre que aquest 2012 ha suposat la consolidació d'un nou model engegat l'any passat: una Fira que abraça la ciutat de cap a cap, allargant l'eix de la Rambla fins a la façana marítima, i omplint-se de visitants.

En la roda de premsa de valoració de la Fira "de l'optimisme", el regidor de Promoció Econòmica Gerard Figueras ha volgut agrair "a tots els vilanovins i vilanovines que creuen en la Fira, que surten al carrer tots tres dies i que dinamitzen un certamen que sense ells no seria possible".

En aquest sentit, la Fira ha acollit també nombrosos visitants de fora de la ciutat, especialment de l'Alt i el Baix Penedès, i provinents de l'Eix Diagonal. Hi ha hagut moments de gran afluència, malgrat la pluja de divendres i de diumenge al migdia. En aquest sentit cal destacar l'èxit d'afluència de l'estand institucional dedicat a l'Eix Diagonal que va recollir més de 15.000 visites ateses per les oficines de turisme de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa. Destaca especialment l'èxit dels tasts de gall negre i vi del Penedès, i la gran expectació causada pel Tomassot i per la Xàldiga, figures del bestiari popular de Vilafranca del Penedès i Manresa, a les que també s'hi va afegir el Drac de la Geltrú.

Pel que fa als expositors, 182 dels 200 presents han respost l'enquesta de satisfacció, amb una valoració general positiva. El grau de satisfacció se situa entre un 7 i un 8 sobre 10 punts, i el que és més important: més del 95% manifesten tenir intenció de tornar l'any vinent.
La nota més negativa se l'endú la megafonia, que caldrà replantejar de cara a l'any vinent.

D'altra banda, el regidor ha volgut destacar la gran acceptació del Diari de la Fira, una novetat que s'ha fet conjuntament amb el Diari de Vilanova i Publicom, i que diumenge al matí ja havia esgotat els 5.000 exemplars publicats.

En la valoració del recinte firal, destaca l'eix central de la Rambla, que ha tingut una gran acceptació, així com la plaça de la Vila ocupada per Viu Comerç, tot i que la crisi s'ha notat en iniciatives com la Vilanova Shopping Night, que no va gaudir d'un alt volum de vendes. El mateix va passar al parc de Baix-a-Mar amb les hípiques, que van tenir molta afluència de públic, però poca venda de tiquets.
Pel que fa a la zona nàutica, enguany comptava amb el triple d'expositors, però cal repensar l'espai de cara a properes edicions, de la mateixa manera que es vol redissenyar l'espai destinat a l'automoció.
La iniciativa gastronòmica Vi+Teca va funcionar molt bé, especialment en hores punta.
Gerard Figueras recorda que "tenim un repte per l'any que ve, ja que han quedat expositors fora, i ara que tenim l'espai consolidat hem de voler arribar a l'excel·lència el 2013".

La Fira de Novembre d'enguany ha comptat amb l'organització de l'empresa municipal PIVSAM, que a partir d'ara suposa un pas endavant perquè la ciutat guanya una oficina permanent de fires, juntament amb el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00