Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2011

Comença la campanya per al control del mosquit tigre a Vilanova i la Geltrú

La campanya anual per al control del mosquit tigre ja ha començat      La campanya anual per al control del mosquit tigre ja ha començat

Properament, agents informadors visitaran les llars vilanovines per explicar les mesures més efectives que es poden adoptar

La Regidoria de Salut ja ha començat a treballar, un any més, en la nova campanya per al control del mosquit tigre a Vilanova i la Geltrú.

A partir de la segona setmana d'abril, quatre treballadors, contractats a través d'un Pla d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya, iniciaran el porta a porta informatiu per tal d'explicar a la ciutadania les mesures més efectives per evitar la proliferació de l'insecte.

El mosquit tigre acostuma a reproduir-se a l'interior de les finques urbanes. Plats sota els testos, joguines, cendrers o altres estris exteriors que puguin acumular petites quantitats d'aigua són els llocs ideals perquè les femelles deixin els seus ous, que en una setmana hauran completat el seu cicle i es convertiran ràpidament en mosquits adults. Les femelles del mosquit tigre són les causants de les picades, ja que necessiten la sang per alimentar els ous abans de la posta. Les picades són especialment reactives, sobretot les primeres vegades, i acostumen a ser nombroses.

S'ha comprovat que les fumigacions no són efectives per combatre aquest mosquit donat que només provoquen la mort dels mosquits adults, i no actuen sobre les larves ni els ous. Això vol dir que al cap de pocs dies hi hauria altra vegada nous mosquits (de l'ordre de 80 en cada posta). Realitzar fumigacions setmanals és una acció que es descarta, ja que l'acumulació d'aquestes substàncies pot tenir, a la llarga, efectes nocius en la salut de les persones. Així doncs, les mesures més efectives són les que cada persona pot fer a casa seva. Principalment evitant que s'acumuli aigua al pati, jardí, balcó o terrassa.

Els informadors, identificats degudament i amb documentació acreditativa municipal, explicaran aquestes mesures a la ciutadania, visitant-los a casa seva i oferint-se per identificar possibles punts de cria als espais exteriors de què disposin (pati, terrassa, jardí...). Les visites s'iniciaran pels edificis públics i continuaran pels barris perifèrics, amb més zones verdes, fins arribar a la zona centre de la ciutat.

D'altra banda, la setmana passada van començar els tallers per al control del mosquit tigre a les escoles, que se celebren per cinquè any consecutiu. Novament, dues persones contractades a través d'un pla d'ocupació són les encarregades de la realització dels tallers, on els nens i nenes seran nomenats "agents antimosquits". Enguany hi ha programats més d'una trentena de tallers, majoritàriament per a cursos de primària, a 14 centres educatius de la ciutat. 

Consells i informació

Per a qualsevol consulta cal dirigir-se al telèfon de la Regidoria de Serveis Socials i Salut 93 814 00 00 ext. 3420.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00