Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/12/2014

L'impacte econòmic de la Fira de Novembre a Vilanova i la Geltrú és de 2,5 milions d’euros

Els visitants valoren la Fira de Novembre amb un notable alt

L'impacte econòmic de la darrera edició de la Fira de Novembre a Vilanova i la Geltrú ha estat pròxim als 2,5 milions d'euros. Això és el que afirma un estudi d'impacte econòmic que aquest matí ha presentat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, juntament amb les persones que han dut a terme el treball. Aquestes han estat Ricard Rocosa, d'Interfase; Jaume Blanchart, de Publicom; i Manuel Vera de Ubime.

Podeu consultar un ampli resum de l'estudi clicant AQUÍ.

Entre les principals dades que ofereix aquest estudi destaca el fet que el 67% del visitants son de Vilanova i la Geltrú, mentre que el 15% provenen de la comarca del Garraf, el 5% del Penedès, i el 12,50 % d'altres indrets. La valoració global del recinte firal per part dels visitants és de 7,8 sobre 10. L'estudi també revela que la despesa mitja del visitant de la Fira de novembre és de 23,7 euros per persona que, majoritàriament, van a l'alimentació i a la zona gastronòmica (42%), a la restauració local (14%) i als expositors (9%). Cada expositor té una despesa mitja d'entre 1000 i 3000 euros per estand (51,76%). La valoració global dels expositors sobre la Fira és de més de 6 sobre 10.

L'estudi afirma que la Fira té una capacitat per acollir, durant els tres dies, al voltant de 180.000 persones. Durant l'edició de 2014 van haver-hi 133.000 visitants, dels que més de 62.000 eren visitants únics. La mitjana de l'estada d'un visitant a la fira és d'un dia i mig.

Aquest xifra de nombre d'assistents s'ha pogut obtenir gràcies a un nou sistema de comptatge impulsat per Ubime i Publicom, que ha consistit en posar vuit punts de control detectors de wi-fi que permeten capturar el nombre de mòbils que han passat per la Fira. Aquest sistema ha estat usat com a prova pilot, i tant les empreses promotores com Interfase com a redactor del projecte, han destacat la seva fiabilitat. 

Gerard Figueras ha manifestat que "aquest estudi ens permet tenir dades fefaents del que suposa la Fira de Novembre per a Vilanova i la Geltrú. Ara disposem d'indicadors reals i ja no ens movem en el terreny de les suposicions. Totes aquestes dades ens serviran per poder seguir treballant en la millora constant de l'esdeveniment."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00