Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2014

La sala de comissions de l'Ajuntament ja duu el nom del pintor vilanoví Pau Roig Estradé

Els actes de commemoració s'allargaran fins a la tardor       Els actes de commemoració s'allargaran fins a la tardor

Aquest cap de setmana s'han concentrat els actes de commemoració del centenari del naixement de qui va pintar els quadres que decoren aquesta sala de la planta noble

Diumenge se celebrava l'acte central de celebració del centenari del naixement del pintor vilanoví Pau Roig Estradé, que va néixer el 1914 i que va morir fa 20 anys.
El saló de plens de l'Ajuntament va acollir un acte institucional presidit per l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Cultura Marijó Riba, juntament amb els regidors Miquel Àngel Gargallo i Blanca Albà, en el que l'historiador Francesc Xavier Puig Rovira, membre de la comissió organitzadora del centenari, va fer una glossa de l'homenatjat. Seguidament es va fer la descoberta de la placa que dóna nom a la Sala Pau Roig Estradé, situada a la mateixa planta noble i on es poden veure els paisatges de l'anomenat "Penedès marítim" pintats per Roig Estradé. 

Roig Estradé placa

Els actes de commemoració, que se succeiran al llarg de l'any, s'han concentrat però aquests dies. Dijous s'inaugurava al Museu Víctor Balaguer l'exposició "Pau Roig Estradé (1914-2014) centenari del naixement", una mostra d'olis del pintor que es pot visitar fins al 31 d'agost, amb quadres provinents del fons del propi museu i de col·leccions particulars. 

Roig Estradé BalaguerRoig Estradé Balaguer2

Després d'aquest tret de sortida, dissabte s'inaugurava a la Penya Filatèlica una exposició de detalls urbans dibuixats pel pintor, amb una presentació de l'arquitecte Pere Marsé. A la mostra s'hi pot veure dibuixos de detalls i indrets vilanovins mai exposats fins ara, a banda de diverses fotografies, documents, catàlegs d'exposicions i l'edició d'un tríptic, dos segells personalitzats i un punt de llibre. L'exposició es podrà visitar fins al 25 de juny, tots els dies feiners de 18 a 21 h, dissabtes de 17 a 21 h, i diumenges d'11 a 13.30 hores, a la seu social de la Penya Filatèlica, al carrer del Marquès del Duero, 15. 

Roig Estradé FilatèlicaRoig Estradé Filatèlica1

Els actes de commemoració continuen dijous 22 amb una taula rodona, una exposició a la galeria d'art Ismes del 23 de maig fins al 25 de juny, una conferència a l'AE Talaia el 30 de maig, i una exposició al Foment Vilanoví a la tardor.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00