Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2012

La Casa Santa Teresa disposarà d'un taller educatiu

Casa Santa Teresa Casa Santa Teresa

L'OA de Patrimoni Víctor Balaguer i l'Ajuntament de VNG estan executant el Projecte de reforma parcial de l'edifici, que permetrà ubicari aquest nou servei

Aquest mes de març van començar els treballs per reformar parcialment la Casa de Santa Teresa ubicada dins el mateix recinte de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

El projecte de reforma és d'Oscar Valverde de Taller3 Arquitectura i la reforma l'executa l'empresa Construccions Contreras de Vilanova i la Geltrú. Les obres avancen a bon ritme i es preveu que finalitzin el proper mes de juny. Així doncs, aquest estiu la Biblioteca Museu Víctor Balaguer podrà estrenar taller educatiu.

L'actuació que s'està fent actualment afecta el soterrani i una estança de la planta baixa de la casa. Els treballs consisteixen en el reforçament del sostre de bigues del soterrani, la supressió de les barreres arquitectòniques amb la construcció d'un ascensor, el reforçament de l'escala interior i millores en la il·luminació i climatització de la planta baixa.

La instal·lació del nou ascensor permetrà realitzar un itinerari accessible entre el jardí (nivell de l'accés), la planta baixa i la planta soterrani on hi haurà un servei higiènic accessible. Un punt destacable és que la situació del nou ascensor i la resta d'actuacions que es realitzaran a l'edifici no ha malmès cap de les estances d'interès històric o arquitectònic. A més, aquesta instal·lació permetrà, en un futur, la seva prolongació per arribar a la planta primera, fent que tot l'edifici sigui accessible.

L'adequació de la planta baixa i l'adaptació a la normativa d'ús vigent, permetrà disposar d'aquest espai per realitzar els tallers escolars i altres activitats adequades a l'espai.

Aquesta actuació ha estat subvencionada amb una aportació de la Direcció General de Belles Arts i Béns Culturals del Ministerio de Cultura amb un import de 100.000 euros.


La Casa de Santa Teresa

Victor Balaguer i Cirera va fer construir l'edifici com a residència pròpia per a les seves estades a Vilanova i la Geltrú i li va posar el nom de Casa Santa Teresa en record a la seva mare. El projecte arquitectònic era de l'arquitecte Bonaventura Pollés i Vivó.

L'edifici ha tingut diversos usos al llarg de la seva història; primer fou residència del fundador de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i del bibliotecari; més endavant la planta baixa va formar part del recorregut del museu, on es mostrava l'habitatge de Víctor Balaguer i els seus objectes personals.

Amb motiu de les obres a l'edifici de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el 1984 s'hi traslladà la biblioteca, les oficines i l'Associació d'Amics de la BMVB i, finalment, amb la inauguració de la Casa del Marqués de Castrofuerte i el trasllat de tots els serveis a aquest equipament, el febrer de 2003, la Casa de Santa Teresa es va tancar definitivament.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00