Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2010

Lliurament del primer Premi Francesc Roig Toqués

      Francesc Roig Toqués i la popular Carpa Juanita Francesc Roig Toqués i la popular Carpa Juanita

El programa de televisió Thalassa rebrà el reconeixement en un acte que se celebrarà el 29 de juny, al Teatre Principal

El Teatre Principal acollirà el dimarts 29 de juny, a les set de la tarda, l'acte de lliurament del primer "Premi Francesc Roig Toqués, Vilanova i la Geltrú", que en aquesta primera edició és pel programa de Televisió de Catalunya Thalassa.

Aquest premi, instituït per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb caràcter anual, té com a objectiu el reconeixement a la dedicació d'un projecte o trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l'àmbit de la mediterrània, que hagi contribuït al coneixement i divulgació d'algun aspecte relatiu al mar.

Thalassa, que s'emet els divendres pel Canal 33, és un programa capdavanter en el tractament dels temes mediambientals i, en especial, sobre la temàtica marinera, pel qual ha rebut diversos premis, convertint aquest espai en un clàssic de la televisió al nostre país. Part d'aquest èxit ha vingut donat per un tractament narratiu fonamentat sempre sobre històries humanes. Els grans temes han estat tractats a partir de la gent i del seu exemple i el mar ha estat el punt de trobada de les diferents històries.

Francesc Roig Toqués
Mestre modelista de professió, aquest il•lustre vilanoví va ser conegut internacionalment gràcies al museu vilanoví, dedicat a les curiositats marineres, que ha portat el seu nom. Un museu visitat per la majoria de vilanovins i vilanovines, però també per una gran quantitat de gent provinent d'altres indrets, on la principal atracció era veure com un peix, La Carpa Juanita, bevia d'un porró.

Francesc Roig Toqués va ser distingit amb la Medalla de la Ciutat l'any 1997. Amb motiu d'aquest reconeixement l'Ajuntament de VNG li va dedicar un opuscle, el número 8 de la col·lecció Retrats escrit per l'escriptor Màrius Serra.

El "Premi Francesc Roig Toqués, Vilanova i la Geltrú" consisteix, a banda de ser distingit amb l'honor del premi, amb el lliurament d'una escultura realitzada per un artista local, enguany per Xavier Cuenca.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00