Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/02/2008

La Sala inaugura una exposició sobre l'obra de Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs

    La Costa Brava és el tema central de l'exposició  La Costa Brava és el tema central de l'exposició

Paral·lelament , un grup d'artistes locals exposen imatges inspirades en els dos grans mestres de la fotografia catalana

Avui divendres s'inaugura al centre d'art contemporani La Sala l'exposició 'Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava'. Una selecció de 60 fotografies, fetes entre 1950 i 1965 pels mítics fotògrafs Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs Ribalta, tracen el recorregut d'aquesta exposició que suposa una mirada documental per un territori que no fa gaires anys es va convertir en un veritable punt de trobada, la Costa Brava.

Comissariada per Laura Tarré, doctorada en Belles Arts i crítica fotogràfica des de l'any 1983, la mostra planteja un recorregut per les localitats més representatives de la costa, des de Tossa a Portbou, mostrant diferents tipologies i continguts (platges i paratges, llocs típics, costums, personatges...) d'aquest escenari magnífic on es van creuar la calma amb l'oci, l'autenticitat amb el desenvoplupament turístic i la tradició amb els nous aires d'una modernitat molt desitjada.

L'exposició s'ha dividit en quatre àmbits: Mar de prop, mar de lluny; Autenticitat i transmutació, La pell enfebrada i Estrelles de mar, on a través de 30 fotografies de cada un d'ells, s'estableix un paral·lelisme entre aquests dos fotògrafs de caràcter i mirades ben diferents però amb un únic tema, la Costa brava.

Paral·lelament, també s'inaugura aquesta tarda l'exposició 'Instants, homenatge a Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs'. Es tracta d'una mostra, elaborada per un col·lectiu de fotògrafs vinculats a la ciutat de Vilanova i la Geltrú inspirats en aquests artistes, que posa de manifest la necessitat de captar la immediatesa per tal de recollir petits fragments de realitat. Els fotògrafs que intervenen son: Yol Bernadó, Marcel Fabra, Rosa Maria Farriol, Maria Garcia, Cristina Hernández, Mike, Nono, Fèlix Pasqual, Miquel Vall i Juanjo Vidilla. 

Les dues exposicions es podran visitar del 29 de febrer a l'11 de maig. A més, durant aquest temps, s'organitzaran tot un seguit d'activitats complementàries al voltant de la mostra.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00