Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2009

A punt d'obrir-se les obres de la Masia d'en Notari

 Masia d'en Notari Masia d'en Notari

Ara només queden per resoldre alguns petits detalls i donar nom als nous carrers que s'han creat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha recepcionat les obres de reurbanització de la Masia d'en Notari. Després que el passat 18 de març es fes una primera recepció oficial, els tècnics municipals van fer una relació de les petites mancances que encara existien en els treballs duts a terme. Finalment, es va tornar a fer una visita a aquest sector de la ciutat per comprovar que s'havien resolt les mancances detectades i van poder comprovar que s'havien resolt correctament. Ara només queden per enllestir alguns petits detalls, com és la hidrosembra de les zones verdes i que la Comissió de Nomenclàtor doni nom als nous carrers que s'han creat arran de les obres de reurbanització del sector.

Les obres de la Masia d'en Notari tenen ara un any de garantia, durant el qual es farà un seguiment per subsanar aquelles petites mancances que es puguin anar detectant durant aquest període de temps.

El sector Masia d'en Notari és un polígon industrial que té 186.616,24 m2 de superficie, situat als dos costat de la C-15. Un 59% d'aquesta superfície s'ha destinat a zones privades, un 11% a zones verdes, un 6% es reservarà per a equipaments i un 24% serà per a vials. De la superfície total hi hauran 100.000 m2 construïts, que es dividiran en 39 parcel•les de sòl privat industrial de diferent tamany (entre els 1.200 m2 la més petita i 16.419 m2 la més gran) i una parcel•la més de sòl privat destinat a restauració (que es defineix en l'àmbit de la pròpia Masia). Està previst que tingui naus dedicades tant a la petita com a la mitjana indústria, a banda dels usos per a la restauració esmentats.

El Pla Parcial d'aquest sector preveu el manteniment de la Masia d'en Notari (o “Casa Bona”), una masia inclosa en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric-Artístic i Natural de Vilanova i la Geltrú. La Masia d'en Notari és una construcció de planta quadrangualr, formada per planta baixa, primer pis i golfes, i amb una coberta de doble vessant, de la que sobresurt una torratxa. Al seu entorn hi ha un conjunt de dependències agrícoles que formen diferents recintes. Un jardí rodeja tota la propietat, que està totalment tancada amb paret de tapia i pedra. El Pla Parcial preveu que aquest edifici pugui dedicar-se a la restauració.

Amb la costrucció d'aquest nou sector s'aconsegueix donar continuïtat al sòl industrial actual, ja que connecta amb els polígons Masia d'en Notari-Pirelli i Masia d'en Barreres 1. Amb les obres de la projectada C-15, aquesta zona de la ciutat passarà a ser un eix important comarcal d'activitat industrial.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00