Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/06/2012

La Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú convoca prop de 50.000 persones durant el cap de setmana

 Un dels tastos de Temps de Vi a la plaça de la Vila Un dels tastos de Temps de Vi a la plaça de la Vila

S'han venut 35.000 tiquets de tastos per tal de gaudir de 200 referències vinícoles

La primera edició de la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú ha estat tot un èxit d'organització i participació. Entre el divendres 1 i el diumenge 3 de juny s'han venut gairebé 35.000 tiquets de tastos de vins amb una assistència que es calcula pròxima a les 50.000 persones al llarg d'aquests tres dies.

Un dels trets diferencials de la Fira Temps de Vi ha estat sobretot la seva ubicació al costat del mar i el poder aprofitar aquest fet per tal de fer tastos de vins i caves a dalt d'un vaixell. Aquesta activitat a alta mar s'ha produït vuit vegades durant el cap de setmana i ha causat una molt bona impressió entre tots els seus participants. En un apartat més tradicional, també destaquen els 10 tastos a la carpa central de la plaça de la Vila.

Temps de Vi ha comptat amb més de 200 referències de vins repartides en gairebé 40 estands de cellers provinents d'11 de les 12 Denominacions d'Origen catalanes. La fira també ha comptat amb representacions estrictament gastronòmiques, a més d'un ampli programa paral•lel de programacions musicals a la plaça de les Neus. La Fira ha ocupat més de 6.000 metres quadrats al centre de Vilanova i la Geltrú.

Temps de Vi ha cercat dirigir-se tant al públic aficionat al vi que ha volgut conèixer més sobre aquest món, com el professional i especialista que ha pogut potenciar les relacions comercials amb el sector. La fira ha volgut promoure i difondre la cultura catalana del vi a més d'educar i motivar el consum intel•ligent.

La Fira Temps de Vi ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Penedès Denominació d'Orígen, Riedel the wine glass company, la corredoria d'assegurances J. Esvertit, Deutsche Bank, l'Associació Catalana d'Enòlegs, l'Associació Vinícola Catalana, ViU Comerç, ADEG, Jardiland Cubelles, i Los Encantes de Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut felicitar aquest matí als impulsors de la Fira Temps de Vi, Carles Carbonell i Oscar Villagarcía perquè "en moments complicats com l'actual, és una molt bona notícia que iniciatives de la gent tirin endavant. El paper de l'administració ha estat sumar, no posar dificultats, i donar l'empenta, els instruments i les facilitats necessàries perquè aquesta iniciativa, que ha beneficiat a tota la ciutat hagi estat possible." L'alcaldessa també ha destacat la iniciativa de ViU Comerç al fer coincidir la Vilanova Shopping Night el dissabte al vespre amb la celebració de la fira. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha afegit que "els més de 30.000 tiquets venuts i els més de 50.000 visitants exemplifiquen l'èxit d'aquesta Fira. Una Fira que ha sabut sumar, amb ViU Comerç, amb la segona edició del Vilanova Shopping Night i l'obertura d'una nova oferta lúdica al Trajo de Garbí. Aquest cap de setmana hem situat la ciutat a l'agenda de molts catalans, especialment de l'Eix Diagonal, que han descobert una porta al Mediterrani plena de possibilitats."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00