Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2016

Una subvenció de la Diputació dóna un nou impuls al projecte de l'Espai Far

La jornada de portes obertes va generar molta expectació  La jornada de portes obertes va generar molta expectació

Després de la jornada de portes obertes, el Far ha estat tancat uns mesos a l'espera dels treballs museogràfics que permetin obrir-lo per mostrar la història marinera de Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de més de 130 mil euros, que permetrà acabar de tirar endavant el projecte de l'Espai Far.

Un cop realitzat el projecte museogràfic, ja s'ha licitat el contracte de l'empresa que realitzarà el muntatge de la museografia del Museu del Mar i de l'Espai Víctor Rojas, i en breu es licitarà el contracte de l'empresa que haurà de muntar la museografia de l'altre espai, el Museu Roig Toqués.

Durant els darrers mesos s'ha estat treballant en la restauració de les peces de les diverses col•leccions per part de diferents especialistes, així com en la recerca i documentació de fotografies i objectes, el projecte museogràfic i la creació d'audiovisuals, entre altres treballs necessaris per posar en marxa un espai que es vol inaugurar aviat.

A finals de març de 2015, prop de 5 mil vilanovins i vilanovines van participar a les jornades de portes obertes al Far de Sant Cristòfol, on van conèixer la primera fase de les obres de remodelació d'un espai que fins ara tenia l'accés reservat a aquelles persones que volien visitar el Museu del Mar.

Des d'aleshores, l'anomenat Espai Far va funcionar com a punt d'informació turística durant l'estiu, però l'espai museogràfic va tornar a tancar portes per permetre els treballs de museïtzació, restauració i preparació de les peces que s'exhibiran.
Per explicar la història marinera de la ciutat, l'Espai Far disposa, entre d'altres, de les col·leccions cedides per l'Associació Museu del Mar i per la família de Francesc Roig Toqués.

L'objectiu de la Regidoria de Cultura és que els vilanovins i vilanovines es facin seu l'Espai Far, un interessant element patrimonial de la ciutat a través del qual es vol explicar la història marinera de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00