Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/10/2008

25 joves de nou països participen a VNG en un programa sobre l'accessibilitat a les ciutats

   Els nois i noies s'estaran a VNG fins dissabte  Els nois i noies s'estaran a VNG fins dissabte

Els nois i noies han estat rebuts aquest migdia per l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena

Un grup de vint-i-cinc nois i noies procedents de nou països de la Comunitat Europea s'estan aquests dies a Vilanova i la Geltrú participant en una trobada, organitzada pel programa de joventut europeu i emmarcada dins les activitats del Campus Universitari de la Mediterrània, que té com a objectiu facilitar la mobilitat dels joves dins les ciutats europees.

Els joves, que tenen diferents graus de discapacitat visual, realitzaran al llarg d'aquesta setmana diferents tallers i activitats que els permeten barrejar-se els uns amb els altres amb l'objectiu de compartir coneixements.

Fins el moment, el grup ha realitzat tallers de braille i d'utilització del bastó per a persones cegues. A més, han visitat la càtedra d'accessibilitat que es troba a l'escola universitària politècnica superior de Vilanova i la Geltrú, i estan treballant en la construcció de maquetes d'edificis simbòlics de la ciutat, com l'Ajuntament, el Castell de la Geltrú, o el Mercat del Centre, de manera que puguin ser interpretades per persones amb poca o cap visió.

El programa europeu tracta sobre l'accessibilitat en el món de l'art, i pretén ajudar als joves a conèixer millor el patrimoni cultural d'una ciutat, donant-los eines que els serveixin per aprofitar les seves estades a les diferents capitals i poblacions d'arreu d'Europa.

Aquest migdia, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i el Regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, han rebut als joves en un acte que ha tingut lloc al Saló de Plens. Durant la trobada, els nois i noies s'han interessat per les dinàmiques de treball que des de l'Ajuntament s'impulsen en matèria de mobilitat i accessibilitat.


L'alcalde i els joves participants
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00