Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2013

El vent de diumenge impedeix superar els 150.000 visitants a la Fira de Novembre

Les primeres enquestes revelen la presència d'un 50% de visitants de fora VNG

"Ens hem quedat a les portes dels 150.000 visitants a la Fira de Novembre d'enguany degut al vent de diumenge. Havíem tingut pluja en altres edicions però mai aquest vent" Amb aquestes paraules es lamentava el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, que tot i haver superat els 140.000 visitants de 2012, va valorar els transcurs de la Fira com a "molt positiva. Més del 90% dels expositors ja han manifestat el desig de tornar el 2014. Crec que hem tocat sostre quan a superfície. 70.000 metres quadrats son molts i s'ha assolit la xifra de 300 expositors cosa que veiem possible però molt complexa".

Des de l'Ajuntament i PIVSAM es considera que el tercer any del nou emplaçament de la Fira ha consolidat el model que l'ha convertit amb la fira multisectorial a cel obert més gran de Catalunya. També s'ha volgut agrair la participació activa de la societat civil de la ciutat tant als estands com a l'escenari central del parc de Baix-a-mar. Figueras ha manifestat la seva satisfacció "per la gran afluència de públic que hi ha hagut a l'estand municipal, i molt especialment a les xerrades, on va destacar la presentació de l'experiència en el món cooperatiu de Vilanova i la Geltrú. El concurs d'Instagram també ha estat d'un èxit aclaparador. Les puntaires van acollir de molt bon grat la nova ubicació al passeig del Carme, mentre que ViU Comerç ha fet de la plaça de la Vila un indret de referència durant el certamen"

També va funcionar de manera excepcional les propostes de la regidoria de Cultura, ja que el Teatre Principal va estar obert durant els tres dies de la Fira i més de 700 persones van poder veure les projeccions i accions que s'hi van dur a terme. L'organització també va informar que es van vendre un total de 300 bosses solidàries. Les primeres dades del mostreig que ha realitzat PIVSAM demostra que de les 400 persones enquestades dissabte tarda, la meitat eren de fora de Vilanova i la Geltrú, amb un forta presència de les ciutats de l'Eix Diagonal.

Per Gerard Figueres ara arriba un període d'anàlisi i reflexió que s'ha de realitzar des del recentment constituït Comitè de fires. "Ara caldrà pensar en el 2014, tabular les diferents enquestes, extreure conclusions i el gener començar a treballar en el disseny de l'any que ve. El que sí s'ha demostrat és que la Fira de novembre és una fira útil i atractiva tant pels expositors com per als visitants"
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00