Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/07/2009

Els accidents de circulació amb ferits es redueixen un terç en el primer semestre de l'any

  Policia local La policia local regulant el trànsit

La Junta Local de Seguretat constata la reducció de la sinistralitat i proposa augmentar les mesures de seguretat la nit de Sant Joan

Els accidents de circulació amb ferits s'han reduït un 33% a Vilanova i la Geltrú els 6 primers mesos de l'any, segons les dades aportades a la Junta Local de Seguretat. Els responsables de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra van valorar la setmana passada positivament aquesta dada que es pot atribuir, en part, a l'acció dissuasòria dels controls de velocitat que s'estan duent a terme en les últimes setmanes.

En la reunió de coordinació de la seguretat del municipi es va posar damunt de la taula el fenomen de la nit de Sant Joan. Segons els Mossos d'Esquadra, 30.000 persones van ser a les platges de la ciutat per celebrar la revetlla, la majoria procedents d'altres poblacions. Aquest volum tant gran de visitants va desbordar les mesures de seguretat previstes, i fa plantejar als responsables municipals el dispositiu per a anys vinents. Només els Mossos van atendre en una nit més de 70 denúncies i hi va haver dues agressions amb arma blanca.

Altres dades que permeten analitzar la seguretat ciutadana a VNG indiquen que les accions per dissuadir els venedors ambulants, coneguts com a 'top mantes', han passat de 246 el primer semestre del 2008 a 323 en els primers sis mesos d'enguany. La Junta Local constata així que aquestes intervencions han reduït molt notablement aquest tipus de venda al centre de la ciutat, atenent així les peticions ciutadanes de problemes de mobilitat, seguretat i competència comercial deslleial. Aquesta ha estat una de les tasques que s'ha reforçat amb la incorporació de 12 policies locals interins des del mes de juny. El proper pas és actuar sobre la venda ambulant ara desplaçada al sector marítim.

Pel que fa a l'atenció a denúncies veïnals, la Policia Local ha tramitat 354 denúncies administratives. Les més habituals són les molèsties per sorolls. La xifra global dobla el nombre d'atencions respecte els 6 primers mesos de l'any passat.

Han crescut també els serveis on hi ha implicats menors d'edat, un 11%, i els atestats per violència de gènere, un 54%.

D'altra banda, en el mateix període de temps ha disminuït un 20% la retirada de vehicles amb la grua, encara que en el global de denúncies realitzades per la Guàrdia Urbana s'aprecia un lleuger augment, del 4%, respecte l'any passat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00