Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/11/2014

Xerrada sobre Armand Cardona Torrandell a la biblioteca que porta el seu nom

Cardona Torrandell va fer els decorats de l'obra Cardona Torrandell va fer els decorats de l'obra "Woyzeck"

El professor Pere Salabert aportarà els seus coneixements de l'obra de Cardona en una conferència que servirà de complement a l'exposició 'Armand Cardona i la literatura', que es pot visitar a la biblioteca fins el 10 de gener

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acull el proper dimecres 26 de novembre a les set de la tarda la xerrada "De la raça dels massa humans, les imatges són bufetades". Anirà a càrrec de Pere Salabert, catedràtic d'Estètica i Teoria de l'Art a la Universitat de Barcelona. L'acte el presentarà Francesc Xavier Puig Rovira, membre de l'Associació Cultural Armand Cardona Torrandell.
L'impactant títol de la intervenció del professor Salabert està extret d'un text que el propi autor ja li va dedicar al pintor vilanoví amb motiu de la publicació del llibre "Armand Cardona Torrandell: 1928 – 1995" l'any 2004 quan es van programar les dues exposicions antològiques al Museu Romàntic Can Papiol i a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Pere Salabert va escriure la seva tesi doctoral l'any 1980 al voltant de l'obra d'Armand Cardona amb el títol "Dues direccions en la pràctica significant pictòrica (a Catalunya): semiòtica d'un discurs: ACT/JHP (Armand Cardona Torrandell i Joan Hernàndez Pijuan)", que posteriorment utilitzaria en la publicació del llibre "(D)efecto de la pintura" l'any 1985.
Amb anterioritat, l'any 1974, va dirigir l'obra de teatre "Woyzeck", inspirada en el text de Georg Büchner, per la que Cardona Torrandell va fer els decorats.

L'activitat s'inclou en el marc de l'exposició "Armand Cardona i la literatura", que es pot visitar a la Biblioteca fins el 10 de gener. Aquesta mostra pretén fer palesa l'estreta relació que hi ha entre la literatura i la pintura en l'obra d'Armand Cardona, i la profunda influència que la primera va tenir en ella.
Per això s'han seleccionat 19 pintures, quadres, escenografies i fins i tot cartells, que estan directament relacionades amb llibres i textos presents en aquestes obres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00