Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2015

Recepció oficial a la delegació del Casal Català de Matanzas (Cuba) a l'Ajuntament

La recepció s'ha fet al Saló de Plens La recepció s'ha fet al Saló de Plens

Convidats per l'Associació d'Amistat Cuba-Garraf 'Camilo Cienfuegos', els representants cubans participen aquests dies en unes jornades d'intercanvi cultural

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha rebut aquest migdia els representants del Casal Català de Matanzas (Cuba), que aquests dies són a la nostra ciutat per participar en unes jornades d'intercanvi cultural.

Convidada per l'Associació d'Amistat Cuba-Garraf "Camilo Cienfuegos", la delegació cubana estarà fins al dia 8 de febrer participant en activitats diverses, com xerrades, exposicions o hores del conte temàtiques, entre d'altres.

La delegació està formada pel president del Casal Català Gener i Guiteras de Matanzas, Mario Norat, i l'escriptora i membre del mateix casal Loreley Rebull. En l'acte de recepció també hi ha participat Juan Sánchez, president de l'Associació d'Amistat Cuba-Garraf "Camilo Cienfuegos" de la nostra ciutat.

En l'acte d'aquest migdia, l'alcaldessa de la ciutat ha donat la benvinguda als visitants, recordant els lligams històrics existents entre ambdues poblacions. Per la seva banda, el president de l'Associació d'Amistat Cuba-Garraf ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament a l'hora d'organitzar les activitats previstes durant aquests dies. I finalment, el president del Casal Català de Matanzas, Mario Norat, ha expressat la seva satisfacció per poder tornar a ser a la ciutat, recordant l'aportació cultural mútua que hi ha des de fa anys entre Vilanova i la Geltrú i Matanzas.

L'any 1998 es va signar el protocol d'agermanament entre VNG i Matanzas. Des d'aleshores ambdues ciutats mantenen una relació de caire solidari, i entre les que existeixen lligams molt estrets, tant personals com institucionals. La relació entre ambdues ciutats es va iniciar entre finals del segle XVIII i principis del segle XIX, quan els primers emigrants vilanovins es van establir en diferents ciutats cubanes, especialment a Matanzas. De Vilanova i la Geltrú hi van anar, entre d'altres, personatges com Francesc Gumà i Ferran, Josep Tomàs Ventosa i Soler, Josep Font i Gumà, Francesc Font i Parés, Francesc Gumà i Carbonell...
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00