Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/12/2011

La mostra de diorames i figures populars ret homenatge a Fidel Claramunt

Algunes de les escultures de Fidel Claramunt presents a la mostra  Algunes de les escultures de Fidel Claramunt presents a la mostra

L'exposició, que es podrà veure a la seu del l'Associació Pessebrista de VNG fins els 17 de gener, està formada per una vintena de pessebres molt diversos

L'Associació Pessebrista de VNG ha inaugurat, aquesta tarda, la tradicional mostra de diorames i figures populars, que es podrà visitar a la seu de l'entitat fins el proper 17 de gener.

Amb l'exposició d'enguany, l'entitat vilanovina vol recordar la figura de l'escultor vilanoví Fidel Claramunt, una persona molt vinculada a l'associació. En aquest sentit, a la primera sala de la mostra s'hi troben 25 escultures i figures de l'artista relacionades amb les escenes del pessebre. 

Inauguració de la Mostra de diorames i figures populars Un instant de la inauguració 

La resta de l'exposició, com ha explicat Manuel Vintró, president de l'Assocació Pessebrista de VNG, està formada per una vintena de diorames "d'estils molt diversos", entre els que destaquen alguns d'innovadors, que tenen en comú "el record del pessebre popular".

La inauguració ha comptat amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de VNG, que ha destacat que aquesta mostra "és una part molt important del Nadal de VNG" i ha remarcat que "ajuda a transmetre la tradició i els seus valors", i Marijó Riba, regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG. 

Un dels diorames innovadors de la mostra Un dels diorames més innovadors

Lluís Antoni Armengol, rector de la Parròquia de Sant Antoni Abat, que també ha estat present a l'acte, ha destacat que "els diorames que conformen l'exposició són art i bellesa", tant per la seva vessant estètica com pels valors que transmeten, ha afirmat.

La mostra es podrà visitar, els dies laborables, de les 19 a les 21:30 hores, mentre que els festius romandrà oberta de 12 a 14 hores i de 18:30 a 20:30 hores. La seu de l'entitat està ubicada al carrer de Manuel de Cabanyes, 17.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00