Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/10/2012

Vilanova i la Geltrú aposta per crear noves empreses mitjançant nous coworks estratègics de sectors econòmics emergents

  Frances Rica, del sindicat UGT, Gerard Figueras i Ariadna Llorens, han explicat la posada en marxa d'un nou cowork a VNG     Frances Rica, del sindicat UGT, Gerard Figueras i Ariadna Llorens, han explicat la posada en marxa d'un nou cowork a VNG

Eco-economia; salut, esport i dependències; smart-sea i tecnokids, configuraran el nou Mapa de l'Emprenedoria de VNG

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de les Regidories de Societat del Coneixement i Promoció Econòmica, ha definit el nou Mapa de l'Emprenedoria de VNG. L'objectiu d'aquest mapa és visualitzar la ciutat a través dels nous punts de creació d'activitat econòmica en base al suport a la creació d'empreses d'alt valor afegit vinculades a sectors econòmics emergents.

Aquest matí al primer cowork de VNG vinculat al sector TIC i, ubicat al tercer pis de Neàpolis, la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens i el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras han presentat el mapa de l'emprenedoria de Vilanova i la Geltrú. Segons la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens "es tracta d'una proposta creativa, basada en el talent i, amb l'objectiu de lluitar contra la desocupació, a curt, mig i llarg termini amb eines que donaran suport als nous emprenedors per a que puguin crear empreses vinculades als nous sectors econòmics emergents". En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras ha parlat de la necessitat que l'administració pública, en aquest cas, l'Ajuntament de VNG, "sigui proactiu i treballi de manera transversal amb tots els mitjans al seu abast –Neàpolis, Regidoria de Promoció Econòmica i IMET- sumant esforços i col·laborant amb els agents socials i el sector privat per optimitzar resultats", aconseguint una reactivació econòmica a nivell local i comarcal.

Amb aquest objectiu de sumar esforços i col·laborar amb tots els agents socials i empresarials que puguin fer possible un nou model econòmic hi ha el conveni que pròximament se signarà amb el sindicat UGT. L'acord farà possible la cessió de la Casa Mir, propietat d'aquest sindicat, per ubicar-hi un nou espai cowork destinat a l'Eco-economia i l'Eco-innovació. El secretari de la UGT del Garraf, Alt Penedès i Anoia, Francesc Rica ha animat el sector empresarial a "seguir l'exemple del Govern municipal a l'hora de posar en marxa experiències com aquesta" i ha assegurat "estar a favor de tot el que suposi ajudar l'economia local i comarcal", sobretot quan es tracta de crear més ocupació de qualitat. En aquest sentit, Francesc Rica ha assegurat que "seguirem treballant amb aquest equip de govern per crear ocupació a Vilanova i la Geltrú".

Segons ha anunciat la regidora de Societat del Coneixement, el calendari amb el qual treballa el Govern vilanoví "contempla la posada en marxa d'aquest segon cowork vinculat a les energies renovables i la sostenibilitat per a principis de 2013". Ariadna Llorens ha explicat que a curt termini "ja hi ha emprenedors vinculats a l'àmbit de l'eficiència energètica que se'ns han adreçat amb la voluntat de crear les seves pròpies empreses". A continuació, la planificació del Govern se centra en el desenvolupament del cowork relacionat amb l'àmbit de la salut i les dependències, molt lligat també al desenvolupament urbanístic del primer sector de l'Eixample Nord; el port que en un termini de cinc, deu anys ha d'acabar de desenvolupar-se i, segons la regidora Llorens, "suposa una oportunitat de reorientar la nostra economia cap als ensenyaments nàutics, pesquers, de lleure, etc, i finalment l'àmbit educatiu i universitari" amb la creació de continguts adreçats a la comunitat educativa en totes les etapes formatives.

Sobre aquesta planificació, el regidor de Promoció Econòmica ha posat de manifest que aquest mapa de l'emprenedoria "no és un cop de colze que fa el Govern vilanoví sinó que es pretén visualitzar el desenvolupament econòmic de la ciutat a uns anys vista". Per això, ha afegit Gerard Figueras aquesta planificació "anirà acompanyada de la posada en marxa de l'oficina d'atenció integral a l'emprenedoria que ha de facilitar la creació i desenvolupament de noves empreses a la ciutat".

Mapa de l'Emprenedoria de VNG
Vilanova i la Geltrú compta amb un primer cowork del sector TIC (noves tecnologies de la comunicació, smartcities, smartphones, disseny i creació de videojocs, etc) a Neàpolis. L'Espai de la Tecnologia i les Idees ha propiciat el treball en xarxa i el desenvolupament d'una trentena de noves empreses vinculades a les noves tecnologies i la telefonia mòbil intel·ligent.

Davant d'una conjuntura econòmica marcada per una alt índex d'atur en el sector primari, amb la destrucció d'ocupació d'empreses vinculades a la construcció i a la indústria, el mapa de l'Emprenedoria contempla donar suport a la creació de microempreses amb l'objectiu d'implantar un nou teixit productiu a la ciutat basat en la tecnologia i el coneixement, dos dels punts forts que diferencien la nostra ciutat, qualificada pel govern de VNG, com a 'Ciutat Campus de Coneixement'.

Els sectors emergents pels quals el Govern municipal aposta són l'Eco-economia/Eco-innovació; la salut/l'esport/la nutrició i les dependències; l'smart-sea i la tecnologia aplicada als continguts educatius i per a la infància (tecno kids). Aquesta iniciativa es concreta mitjançant la posada en marxa de nous espais cowork, el primer dels quals es basarà en la creació i desenvolupament d'empreses de tecnologia verda vinculades a la sostenibilitat. Aquest segon cowork es posarà en marxa a partir de 2013 a la Casa Mir, propietat del sindicat UGT, amb el qual es formalitzarà un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'adequar l'espai per poder dur a terme aquesta iniciativa d'emprenedoria.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00