Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2010

El festival Blanc preveu reunir 400 persones aquest cap de setmana a Neàpolis

Tomàs Álvaro, amb Miki Calderón, Raúl Ramos i David d'Éboli (Dr Jum)  Tomàs Álvaro, amb Miki Calderón, Raúl Ramos i David d'Éboli (Dr Jum)

L'Ajuntament de VNG i el certamen signen un conveni que estableix les bases per a futures edicions

El Festival de Disseny Gràfic de Catalunya, Blanc, encara els darrers dies de preparatius amb les entrades gairebé esgotades. El certamen se celebrarà aquests divendres i dissabte, coincidint amb la Fira de Novembre, en un moment d'alta afluència de visitants a la ciutat. L'organització calcula que passaran per l'edifici Neàpolis al voltant de 400 persones, entre els professionals que oferiran tallers i ponències i els assistents com a públic. Aquesta és la segona edició del festival, que fa un pas més per consolidar-se amb la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el grup de dissenyadors que l'impulsa, Dr Jum.

En el conveni s'estableix la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en l'organització de Blanc, com a activitat que contribueix en la divulgació i en la dinamització econòmica de la ciutat. "Volem que el festival es consolidi encara més, ja que és una oportunitat molt bona per posicionar la ciutat", ha manifestat aquest migdia el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro.

D'altra banda, ha explicat el regidor, "el conveni té la finalitat de legitimar la feina de l'associació Dr Jum", a la vegada que es deixen establertes les bases per a futures edicions del festival. Mitjançant l'acord, l'empresa municipal Neàpolis cedeix gratuïtament les infraestructures necessàries i diversos espais del seu edifici per a la celebració de l'esdeveniment. Així mateix, la Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat oferirà als assistents un menú perquè puguin conèixer la gastronomia local.

El públic inscrit

Blanc està esdevenint un referent a tot l'estat, dins del sector de la comunicació visual. Els components de Dr Jum ho han comprovat a l'hora de contactar amb els ponents i els responsables dels tallers, que ja tenien coneixement del festival. D'altra banda, s'hi ha apuntat públic d'arreu de Catalunya i de punts diversos de l'estat espanyol, com Galícia, el País Basc, Navarra, València, Mallorca o Múrcia. Els organitzadors destaquen també una major interès per part d'estudis de disseny i empreses de Vilanova i la Geltrú i el Garraf.

Entre els assistents no només s'hi compten professionals de les arts gràfiques, sinó també estudiants, professors d'escoles d'art i fins i tot empreses interessades com a possibles clientes de les agències de disseny i publicitat que hi participaran. D'altra banda, hi seran presents també professors i alumnes del nou cicle de disseny industrial de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, que, d'acord amb l'organització, distribuiran informació per donar a conèixer també aquesta branca del disseny.

A part de ser un aparador per al col·lectiu professional, Blanc 2010 també ofereix l'oportunitat de conèixer el talent dels dissenyadors que tot just han acabat la seva formació. Així, dissabte a les 11 h es presentaran projectes de final de carrera d'alumnes de tres de les escoles de disseny més prestigioses de Barcelona, Eina, Elisava i Bau.

Segons els membres de Dr Jum, s'ha volgut evolucionar respecte de l'any passat. Per això, en resposta a les demandes dels assistents a la primera edició, s'ha incrementat l'oferta de workshops de dos a cinc. Actualment només queden algunes entrades per als que oferiran América Sánchez i Sr. Papermind. Tots cinc tallers tindran lloc durant divendres al matí. Divendres a la tarda i dissabte se succeiran deu conferències, a més a més de projeccions i presentacions. Els estudis que participen a Blanc són de primera línia del sector, entre els quals hi ha els creadors de campanyes d'Ikea, Vueling o la d'aquest estiu d'Estrella Damm, entre d'altres.

El festival compta amb una banda de música per enllaçar els diferents moments i que acompanyarà les presentacions de les ponències. Així mateix, com que l'organització considera que no hi pot haver festival sense una festa, se n'ha organitzat una per dissabte a mitjanit. Tindrà lloc al Nostàlgic i és oberta a tothom.

Des de fa uns dies les entrades per a les conferències estan esgotades, per això el Blanc ofereix l'opció de seguir-les en directe des d'un plató de Neàpolis. Es poden adquirir individualment o amb paquets, per participar també en un dels tallers que encara tenen places disponibles. Per a més informació i compra d'entrades, entreu a www.blancfestival.com

Notícies relacionades: 

Les conferències del festival Blanc es podran seguir en directe en un plató a Neàpolis (03/11/2010)

Ja es poden comprar les entrades per Blanc (27/09/2010)

La segona edició de Blanc escalfa motors estrenant web (15/09/2010)
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00