Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/07/2010

El Museu Balaguer ofereix un itinerari autoguiat a la col·lecció de pintura, a partir de les opinions dels visitants

   Dos de maig, de Joaquin Sorolla Dos de maig, de Joaquin Sorolla

Els participants a l'activitat 'El meu quadre preferit' han votat una cinquantena de pintures. La més votada és l'obra Dos de Mayo de Joaquín Sorolla

A partir d'aquest dissabte 10 de juliol fins el 31 de juliol el Museu Víctor Balaguer ofereix un itinerari autoguiat a partir dels comentaris recollits pels visitants en l'activitat El meu quadre preferit. Aquesta activitat formava part de la programació commemorativa del 125è aniversari de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i tenia com a objectiu conèixer quina és l'obra preferida del públic. Setmanalment es recollien les votacions per tal d'elaborar una classificació segons la puntuació obtinguda de cada obra.

En total han estat votades una cinquantena de pintures. Les tres pintures que han obtingut més nombre de vots han estat, en primer lloc, l'obra Dos de Mayo, de Joaquín Sorolla, a continuació Un model, de Francesc Galofré i en tercer lloc el Castell de Terbueren a Brussel·les, de Jan Brueghel. Les dues primeres estan exposades a la Pinacoteca i la tercera es troba a la Sala Prado.

En aquest itinerari, les obres votades estaran clarament identificades i diferenciades, i en les cartel·les es podran llegir els comentaris dels visitants que van escollir-les com el seu quadre preferit. Per tal de poder fer el recorregut de manera autònoma els visitants rebran un full amb les obres seleccionades i la seva ubicació a les sales del Museu.

Durant la primera setmana del itinerari el públic assistent rebrà un obsequi de la institució.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00