Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2014

Arriba el Nadal a Vilanova

Els actes s'han presentat aquest matí en roda de premsa            Els actes s'han presentat aquest matí en roda de premsa

La celebració de Nadal a Vilanova se centra en tres eixos: el tradicional, el de promoció de la ciutat, i el de la solidaritat

Vilanova i la Geltrú s'omple d'activitats al voltant de les festes de Nadal. Una vegada més, la col·laboració entre l'Ajuntament i el teixit associatiu permet oferir un ampli programa amb tres tipus d'activitats: els tradicionals, les dirigides a la promoció de la ciutat, i les solidàries.

Pel que fa a les activitats tradicionals, la regidora de Cultura Marijó Riba ha recordat que "es mantenen les activitats de cada any, perquè serveixen per preservar la nostra identitat, el nostre patrimoni. Les activitats tradicionals comencen el dia de Santa Llúcia amb la inauguració del pessebre de l'Associació Pessebrista de Vilanova". Un programa que inclou com cada any, activitats com el retaule de Nadal, els pastorets, el concert de Sant Esteve o la vela del patge reial Eliseu. Destaquen la participació dels alumnes de l'Escola Conservatori de Música al concert de Sant Esteve acompanyant la Camerata Eduard Toldrà, o la recuperació del pessebre vivent de la Geltrú.

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha explicat que "Nadal és l'època de l'any que serveix per dinamitzar el teixit comercial de la ciutat, per això procurem posar la ciutat ben maca, per contribuir a promoure l'activitat econòmica". En aquest sentit, es fixa la rambla Principal com a eix central de dinamització. Al capdamunt, a la plaça de les Neus, s'hi situa l'arbre de Nadal natural, que un cop passades les festes s'aprofitarà per fer-ne biomassa. A la façana marítima, un arbre amb llums de baix consum donarà vida a la zona del passeig del Carme i el passeig Marítim.
El mercat d'artesania es torna a situar a la plaça de les Neus, i seguint rambla avall trobarem el mercat de productes nadalencs i el mercat de pintors.
La plaça de la Vila tornarà a tenir pista de gel, una iniciativa que assumeix l'Associació Viu Comerç, i que enguany tindrà menys impacte visual a petició de l'Ajuntament, ja que no estarà coberta i donarà més visibilitat al pessebre i a la vela reial.
El Nadal més comercial comença aquest cap de setmana, amb la inauguració de la pista de gel i l'encesa de l'enllumenat nadalenc, que aquest any s'ha pogut ampliar, sense cap cost, arribant també al carrer de Josep Coroleu i al tram de l'avinguda de Francesc Macià entre la rambla Samà i Josep Coroleu. Tot plegat amb llums leds de baix consum.

Una de les novetats destacades d'enguany és la iniciativa de la regidoria d'Esports "La cursa del tió", una cursa d'orientació urbana destinada a equips i a famílies en la que s'hauran de resoldre 12 enigmes pel centre de la ciutat. Es farà diumenge 21 de desembre al matí.

En l'àmbit de la solidaritat, l'alcaldessa Neus Lloveras ha recordat que "Vilanova és una ciutat que sempre es bolca en la solidaritat, i cal destacar per Nadal la implicació dels centres educatius, que a banda de participar, fomenten la sensibilització d'infants i joves per fer ciutadans solidaris".

Més d'una vintena d'actes solidaris, com les tradicionals recollides de joguines o aliments, encapçalades pel Gran Recapte aquest cap de setmana, omplen el programa d'activitats solidàries. Destaca la campanya promoguda per l'Ajuntament "Un euro de tot cor. Entrades solidàries", en benefici de la Marató de TV3. A partir d'aquest divendres, l'Ajuntament establirà un preu d'entrada simbòlic als equipaments culturals i esportius per tal de recollir aportacions voluntàries a la Marató. L'accés a museus, teatre, auditori, biblioteques, pavellons, camp de futbol i piscines tindrà un preu voluntari d'1€. L'objectiu d'aquesta iniciativa és doble. D'una banda servirà per fer difusió de la Marató de TV3, recollint diners per fer-hi una aportació i, de l'altra, servirà per incentivar la visita i entrada als equipaments de la ciutat.
Els equipaments que hi participen són: Casal Municipal d'Avis, Can Pahissa, Centre Cívic La Sardana, Centre Cívic Molí de Vent, Centre Cívic La Geltrú, Centre Cívic Mar, Centre Cívic La Collada, Centre Cívic Tacó, Centre Cívic Sant Joan, Museu Can Papiol, Museu Víctor Balaguer, La Sala, Teatre Principal, Auditori Eduard Toldrà, Pavelló Municipal Casernes, Pavelló Poliesportiu del Garraf, Pistes d'atletisme, Esportiu La Piscina, Parc del Garraf.

Podeu trobar més informació de totes les activitats en el programa de Nadal 2014

I en el programa de Nadal solidari
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00