Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/02/2008

Es presenten 24 sol·licituds per optar als ajuts a la revitalització del nucli antic

   Iolanda Sánchez i Xavier Oller  Iolanda Sánchez i Xavier Oller

Els sol·licitants demanen majoritàriament subvencions per reparar façanes i altres elements comuns

La convocatòria per demanar els ajuts destinats a revitalitzar i actualitzar el Nucli Antic ha rebut 24 sol·licituds. Aquesta és la primera vegada que, des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es posa en marxa una línia de subvencions amb l'objectiu de rehabilitar i millorar aquesta zona de la ciutat.

Un cop acabat el termini de presentació de sol·licituds, corresponent a l'any 2007, l'Ajuntament de VNG ha rebut 24 peticions, de les quals 18 són per edificis unifamiliars, 5 per edificis plurifamiliars, i una última sol·licitud que va quedar fora de tràmit al tractar-se d'un tema corresponent a la Regidoria d'Habitatge.

Els conceptes pels quals es podien demanar els ajuts fan referència a la restauració i millora de les façanes (21 sol·licituds), la instal·lació d'ascensors per millorar les condicions de mobilitat (4 sol·licituds), i la incorporació de tecnologies de la informació als edificis amb l'objectiu de reduir el nombre d'antenes al barri (4 sol·licituds).

D'altra banda s'han presentat 3 sol·licituds de renda baixa que s'han beneficiat d'un increment del 10% del pressupost, i hi ha hagut 2 sol·licituds que demanaven subvenció pel conjunt de les tres actuacions.

Del total de les resolucions, 9 ja han rebut la concessió de la subvenció, 4 estan pendents, per falta de llicència, mentre que la resta queden pendents de resolució per manca de documentació.

El Regidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, ha qualificat de 'molt positius els resultats obtinguts en aquesta primera experiència, que enguany tindrà continuïtat amb la celebració d'una segona convocatòria. En aquesta ocasió, però hi ha la intenció d'ampliar l'àmbit d'actuació cap a d'altres sectors de la ciutat, com seria el cas del Cap de Creu'. Una voluntat que, segons Xavier Oller, 'vindrà determinada per la modificació de l'ordenança, en la qual hi estan treballant els equips tècnics municipals, que pretén ser un document obert que doni resposta a tot tipus de demandes'.

L'Ajuntament de VNG atorgarà 152.196,83 euros, en concepte de subvenció, d'un total d'1.800.000 euros previstos en matèria d'ajuts per al període 2007-2010. Les actuacions subvencionables que s'hagin resolt favorablement, rebran un ajut de fins el 40% del pressupost i els sol·licitants que acreditin renda baixa es beneficiaran amb un 10% més.

Les quantitats màximes establertes són de 9.500 euros per a les actuacions a les façanes, 9.000 euros per a la instal·lació d'ascensors i en el cas de les actuacions en l'àmbit de les tecnologies de la informació la subvenció serà de 150 euros , en el cas dels habitatges unifamiliars i de 450 euros pels habitatges plurifamiliars.

La línia d'ajuts a la Revitalització del Nucli Antic s'inclou dins el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli antic, que té per objectiu revaloritzar la identitat i el patrimoni històric d'aquest barri de la ciutat. El projecte també pretén lluitar contra la degradació urbanística i socioeconòmica, adequant l'espai a les necessitats de la ciutadania i dels residents del barri. En aquest sentit es milloraran i s'adaptaran les infraestructures i els equipaments del Nucli Antic per tal d'incrementar l'atractiu com a lloc de residència, d'activitat econòmica i cultural al servei dels veïns i de la ciutadania de VNG.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00