Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/10/2012

Joan Daniel Bezsonoff visita la Biblioteca Armand Cardona

Joan Daniel Bezsonoff  Joan Daniel Bezsonoff

L'activitat té per objectiu apropar als usuaris de les biblioteques la realitat d'alguns dels escriptors contemporanis de les nostres contrades

Dissabte 27 d'octubre, a les 18 h, a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell comptarem amb la presència de l'escriptor Joan Daniel Bezsonoff, que ens parlarà de la seva experiència com escriptor i col·laborador a diferents diaris i setmanaris. Aquesta activitat, organitzada en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu apropar als usuaris de les biblioteques la realitat d'alguns dels escriptors contemporanis de les nostres contrades.

Joan Daniel Bezsonoff va néixer a Perpignan el 1963 i és professor de llengua catalana a la mateixa localitat, a més de ser col·laborador del diari El Punt en l'edició del Rosselló i del Quadern de El País i de revistes com L'Avenç o El Temps.

Les seves primeres novel·les, entre les que destaquen Les rambles de Saigon (1996), Les lletres d'amor no serveixen de res (1997), La revolta dels geperuts (1999) i Les dones de paper (2001), van ser publicades a l'editorial rossellonesa Trabucaire. Posteriorment va publicar La presonera d'Alger (2002), La guerra dels cornuts (2004), guanyadora dels premis Just M. Casero 2003 i Mediterranée 2004, Les amnèsies de Déu (2005), guanyadora dels premis Salambó, Crexells i Maria Àngels Anglada, Els taxistes del Tsar (2007), Un país de butxaca (2010), Una educació francesa (2009), amb la que va guanyar el Premi Lletra d'Or, i La melancolia dels oficials (2011).

La seva darrera obra publicada és Les meues universitats (2012), un nou llibre de la seva sèrie de textos autobiogràfics que segueix a Una educació francesa i Un país de butxaca. Un repàs als seus anys de formació universitària amb una prosa aguda i espurnejant. Tal i com diu Vicenç Pagès al seu article aparegut a la revista Avenç d'aquest octubre "el llibre desplega les vicissituds de Bezsonoff quan, després d'acabar el batxillerat, entra al Liceu Masséna a Niça, per cursar-hi l'exigentíssima Khâgne, els cursos de preparació per a l'examen d'admissió a les Escoles superiors franceses [...] les universitats de Bezsonoff intensifiquen el plural: universitats són la vida, els plans oficials d'estudi, les lectures, els amics, els amors, els desamors, els cinemes, els semi admissible de les rigoroses puntuacions dels exàmens, els conserges que juguen a escacs, les felicitats fugaces, pòstumes en la bellesa de l'ordre cristal·litzat de l'escriptura de Bezsonoff."

A les Biblioteques Públiques de VNG podeu trobar els principals títols d'aquest autor: 

- La presonera d'Alger (2002) 
- La guerra dels cornuts (2004) 
- Les amnèsies de Déu (2006) 
- Els taxistes del tsar (2007) 
- Una educació francesa o les set vides d'en Bezsonov (2009) 
- Un país de butxaca (2010) 
- La melancolia dels oficials (2011) 
- Les meues universitats (2012)
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00