Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/05/2013

'Jardiart', una experiència artística i visual als jardins de Can Papiol

Jardiart 2013   Jardiart 2013

La mostra s'inaugura el dia 16 i romandrà instal·lada fins al 29 de setembre d'enguany

Jardiart. Metafòricament és una mostra d'escultures i instal·lacions on s'exposa l'obra de diferents creadors contemporanis. El jardí de Can Papiol es converteix en l'escenari on les peces interactuen amb l'entorn, jugant amb els volums i les metàfores conceptuals. La voluntat de l'exposició és fer reflexionar el públic sobre el poder de la creativitat i sobre quin és el paper dels artistes plàstics en la nostra societat actual. Jardiart s'inaugurarà el dia 16 de maig, a les 19 h, i romandrà oberta fins al dia 29 de setembre.

La metàfora es converteix en el concepte sota el que es construeix una exposició que pretén trencar els estils habituals de mostrar obres d'art al públic. Les peces que s'exhibeixen volen construir un llenguatge que sigui interpretat lliurement pel seu receptor. La voluntat més clara és fer una lectura crítica de la nostra societat actual, de tal manera que sigui el visitant qui faci les seves pròpies interpretacions i en tregui conclusions. Res no està escrit, però tot està en la representació metafòrica de les coses. Perquè existeixen diferents llenguatges, en aquest cas el llenguatge de l'art, i diferents formes d'entendre el que es llegeix en funció de les pròpies vivències i opinions personals.

La majoria de les peces escollides en la mostra parteixen de la utilització de materials reciclats. Són materials que van ser creats en el seu moment per realitzar altres funcions i que els artistes aprofiten i reutilitzen com un símbol més de metàfora per dotar de sentit les obres. Per tant, es parteix del reciclatge d'antics materials per crear un fil conductor que ens porta a interpretar cada objecte.

El tret més diferencial de la mostra és que tots els elements exposats estan pensats per ser observats a l'aire lliure. Els jardins de Can Papiol segueixen el camí emprès per altres museus nacionals i principalment europeus, al convertir els seus espais exteriors en sales d'exposicions, amb la funció de donar un plus de valor a objectes quotidians per transformar-los en obres d'art. Totes les obres que formen part de la cita, des d'un primer moment, han estat ideades buscant la màxima simbiosi amb l'espai que les envolta, el jardí, tenint molt present que durant més de 3 mesos aquest serà el seu hàbitat, a expenses de les inclemències meteorològiques que s'hi puguin donar.

Els artistes participants en aquesta mostra responen a diferents disciplines com la pintura, l'escultura o la ceràmica, però també l'arquitectura, el disseny, la fotografia, etc. Ells i elles són Isidre Roset, historiador i crític d'art; Toni Masana, escultor; Xavier Pascual, dissenyador i fotògraf; Joan Nadal, artista i professor; Purificació López, pintora i terapeuta; Joan Calvet, escultor; Abel Masana, escultor i professor; Josep Maria Pinyol, pintor i professor; Francesc Bordas, artista i professor; Joaquim Milà, artista i professor; Camil·la Pérez, ceramista; Esther Sampietro, dissenyadora; Dolors Escoté, joiera i professora; Joan Tuset, artista i professor; Betty Miller, artista; Josep Maria Pujol, arquitecte, i Yol Bernadó, dissenyador i fotògraf.

Més informació aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00