Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/11/2012

El Ple aprova la reforma i millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat

Imatge del ple Imatge del ple

El debat de les Ordenances Fiscals i dels Preus Públics es trasllada a un ple extraordinari que es celebrà dijous vespre

El ple ordinari del mes de novembre de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar unànimement l'aprovació inicial del projecte d'ampliació i millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat i la reurbanització del carrer en el tram comprès entre els carrers del Forn del Vidre i de l'Àncora. El pressupost d'aquesta actuació és de 895.000 euros. Aquesta aprovació es fa als efectes de la tramitació per part de la Generalitat de Catalunya del canvi de destinació d'una subvenció del PUOSC.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet va afirmar que aquesta era "l'aprovació inicial d'un projecte on tothom ha pogut accedir i participar. Es una de les obres més importants d'aquesta legislatura, molt reclamada pel barri de mar, però també per la ciutat. Aquesta acció suposarà una millora social evident pel barri, potenciarà econòmicament l'activitat de la zona, i ajudarà a vertebrar un eix que porta des del centre vila fins el barri de mar."

La regidora d'ICV, Iolanda Sánchez va manifestar que la reforma del pas sota la via "és una part molt important del pla de millora del barri de Baix-a-mar, on ja es recollia la demanda social de millorar l'accés del carrer de la Llibertat."
Des de la CUP, Marc Font manifestà que "es tracta d'un projecte important i necessari per la ciutat i sobretot pel barri de mar. Es important descentralitzar el comerç a la ciutat i l'eix del carrer de la Llibertat i del carrer del Gas ha d'esdevenir més important. Es una obra que s'hauria d'haver fet fa temps. Només senyalar que el PUOSC original era per l'espai jove que torna a passar a segona fila."

Des del PP, Francis Álvarez explicar que la seva formació política "sempre s'ha mostrat a favor d'aquest projecte. Suposarà un impuls important pel carrer de la Llibertat i per la implantació d'un nou eix comercial"

Finalment, el regidor del PSC, Gerard Llobet, afirmà que "és un projecte que tots defensem i que ajuda a fer justícia al barri. Cal felicitar als veïns i a les veïnes que, gràcies a les seves reivindicacions, tindran un barri més ben travat amb un torrent cobert i amb una rambla de la Pau més viva."

El ple també va aprovar, amb els vots favorables de CiU, PSC, CUP i ICV i l'abstenció del PP, l'encàrrec a l'empresa municipal PIVSAM de determinats treballs preparatoris per a la formulació del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM).

El que havia de ser un dels punts forts del ple ordinari del mes de novembre, l'aprovació de la modificació de les Ordenances Fiscals i Ordenança reguladora dels Preus Públics, va quedar sobre la taula i es durà finalment a debat en el transcurs d'un ple extraordinari que es celebrarà aquest dijous al vespre.

A l'apartat de mocions es van aprovar per unanimitat la del PSC sobre l'ocupació de la via pública i les de CiU en relació a la commemoració del Dia Internacional de la No Violència vers les Dones, i la de vers els Drets de l'Infant donat que el 20 de novembre és el Dia Universal de la Infància. També per unanimitat es van aprovar les mocions d'ICV per demanar la inspecció posterior de concessió de llicències als edificis catalogats; i sobre la continuïtat del servei municipal de ludoteques i de les treballadores que presten aquest servei.

Les dues mocions de la CUP per a l'eliminació dels honoraris extraordinaris dels secretaris de les empreses i organismes autònoms municipals; i per a la bonificació de l'impost sobre plusvàlues per a les famílies afectades per un procés de dació en pagament van ser aprovades per unanimitat, després de respectives esmenes del govern. Finalment també es van aprovar per unanimitat la moció del PSC en relació a la mobilitat del nucli antic; la moció conjunta de PSC i ICV sobre mesures socials d'urgència; i la moció de CiU d'adhesió al document de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya sobre els valors socials del fet casteller,
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00