Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/03/2013

Jornada sobre els horts socials

La jornada servirà per crear la Comissió d'Horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat  La jornada servirà per crear la Comissió d'Horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

VNG acollirà la jornada "Dels horts urbans als horts socials. Perspectives de futur dels horts municipals". La Diputació de Barcelona porta a la ciutat responsables de Medi Ambient de diverses poblacions interessades en conèixer la proposta vilanovina

El servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova, juntament amb el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, ha organitzat per dijous 21 de març la jornada "Dels horts urbans als horts socials. Perspectives de futur dels horts municipals".

La jornada se celebrarà a la Masia d'en Cabanyes, i ha de servir perquè tècnics de diverses poblacions catalanes coneguin in-situ la proposta i els projectes de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel que fa als horts urbans i la seva evolució cap als horts socials.

A banda, amb aquesta jornada, la Diputació vol recollir les necessitats dels municipis interessats, per elaborar propostes de treball i intercanvi de coneixements; a més d'ordenar el debat sobre els horts urbans i socials, constituint una Comissió de treball, tal i com preveu la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Una Xarxa que preveu donar suport a tots els municipis interessats en crear horts socials.

La jornada comptarà amb la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà; i amb representants de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
En el primer bloc es farà una introducció dels horts urbans als horts socials. Sota la moderació del Cap del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament, es podrà escoltar la ponència: "Els horts urbans, models i finalitats". Es tracta d'una síntesi de la Taula rodona de la 13a Assemblea general de la Xarxa, en la que hi haurà representants de diversos ajuntaments.
En el segon bloc es farà un intercanvi d'experiències entre municipis, moderat pel tècnic de Medi Ambient i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
Un cop posades en comú les conclusions, es constituirà la Comissió d'Horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

La jornada inclou també un dinar a la Masia d'en Cabanyes amb productes ecològics i de proximitat, una visita a la Masia, i un recorregut exterior per observar el potencial espai per a horts socials.
Seguidament, els assistents visitaran també els actuals horts urbans municipals, primer pas cap als anomenats horts socials que s'impulsarà a partir d'ara.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00