Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/11/2013

Visita de la regidora d'Educació, Ariadna Llorens, a l'escola Pia

 Ariadna Llorens i Pilar Contreras durant la reunió per conèixer els projectes del centre   Ariadna Llorens i Pilar Contreras durant la reunió per conèixer els projectes del centre

Aquest centre educatiu ha impulsat en els darrers anys iniciatives socials i de voluntariat vinculades al seu projecte educatiu

L'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú està duent a terme un procés d'integració a la realitat social mitjançant diferents projectes i iniciatives. Aquest ha estat un dels elements destacats per la directora d'aquest centre educatiu, Pilar contreras, durant la trobada mantinguda amb la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens. Segons ha explicat la directora de l'Escola Pia "des de fa tres anys s'ha impulsat una iniciativa anomenada ‘aula oberta' en la qual un grup d'alumnes que es troben en situació de risc d'abandonament de l'educació obligatòria segueixen els estudis amb una tutoria específica i seguint una metodologia diferent". Aquest és un projecte que s'adreça a alumnes de tercer i quart d'ESO amb un clar objectiu que no deixin l'ESO i aconsegueixen finalment el graduat.

Entre els projectes que du a terme a l'Escola Pia també hi ha un projecte de voluntariat dels alumnes de batxillerat cap a alumnes de primària, supervisats pel professorat i enguany, ha explicat Pilar Contreras, "s'ha ampliat amb un projecte de famílies voluntàries en tasques de repàs escolar". Segons la directora del centre educatiu "totes aquestes iniciatives s'inclouen dins un marc global denominat ‘escola compartida'". Sobre aquest projecte la regidora d'Educació, Ariadna Llorens ha posat de relleu "la importància que les escoles s'obrin a la ciutat i a la ciutadania i ha destacat la voluntat de la direcció del centre per obrir l'escola amb un projecte de centre que no es basi només en la vinculació del professorat i l'alumnat sinó que les famílies també ho puguin participar".

Durant la visita a l'escola Pia, la regidora Llorens també ha destacat el fet que aquest centre participa de molts dels programes que desenvolupa la Regidoria d'Educació a través de l'IMET com "el projecte d'emprenedoria a l'escola i enguany la recollida d'oli domèstic mitjançant el projecte 'Oliclak'".

Finalment, Pilar Contreras ha destacat “l'increment dels ajuts a l'escolaritat que es destinen a l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials (NEE)”.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00